Formula 1: Γιατί οι Αλόνσο και Πέρεζ «έγραψαν ιστορία» στην Τζέντα

Formula 1: Γιατί οι Αλόνσο και Πέρεζ «έγραψαν ιστορία» στην Τζέντα
Οι πρωταγωνιστές των κατατακτήριων δοκιμών της F1 στη Σαουδική Αραβία και το σιρκουί της Τζέντα μας χάρισαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά.

Για μία ακόμη φορά, η διαδρομή της Τζέντα για το GP Σαουδικής Αραβίας προσέφερε μία εντυπωσιακή και ανατρεπτική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Σέρχιο Πέρεζ πήρε τη δεύτερη pole position της καριέρας του και δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχει τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Για να πετύχει αυτό το ρεκόρ, έπρεπε να εκμεταλλευτεί το μηχανικό πρόβλημα του Μαξ Φερστάπεν. Τόσο ο Μεξικανός όσο και ο Ισπανός έγραψαν μαζί με άλλους οδηγούς ορισμένα ρεκόρ.

Ο Πέρεζ ισοφάρισε τον Ζαν Αλεζί και αμφότεροι έχουν πλέον δύο pole position στην ίδια πίστα. Ο Γαλλος έχει δύο pole position στη Μόντσα.

Μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη Formula 1 η Aston Martin θα έχει οδηγό της στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Τελευταίος που το κατάφερε για τη βρετανική φίρμα ήταν ο Ρόι Σαλβαντόρι στο GP Μ. Βρετανίας το 1959.

Σέρχιο Πέρεζ

Ο Τζορτζ Ράσελ θα εκκινήσει τρίτος τον αυριανό αγώνα. Το 2022 η Mercedes έπρεπε να περιμένει 13 αγώνες για να δει οδηγό της σε αυτή τη θέση στη σειρά εκκίνησης.

Ο Λανς Στρολ θα εκκινήσει 5ος. Αυτό είναι το καλύτερο πλασάρισμά του από το Grand Prix ΗΠΑ το 2022.

Ο Έστεμπαν Οκόν έχει τερματίσει εντός της πρώτης 6άδας στους δύο αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Τζέντα. Αύριο θα εκκινήσει 6ος.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον έχασε από τον teammate του στις κατατακτήριες δοκιμές. Στο GP Μπαχρέιν ήταν επίσης 7ος στη σειρά εκκίνησης.

Λιούις Χάμιλτον

Οι Όσκαρ Πιάστρι και Πιερ Γκασλί προκρίθηκαν στο Q3 στη Τζέντα, ενώ αμφότεροι είχαν αποκλειστεί από το Q1 στο Μπαχρέιν.

Δεύτερο συνεχόμενη επικράτηση του Νίκο Χούλκενμπεργκ στις κατατακτήριες έναντι του Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ο Γκουάνγιου Ζου θα εκκινήσει 12ος, στην ίδια θέση που είχε πλασαριστεί ο teammate του, Βάλτερι Μπότας, στις κατατακτήριες του Μπαχρέιν.

Τελευταία φορά που ο Μαξ Φερστάπεν δεν προκρίθηκε στο Q3 ήταν στο GP Ρωσίας το 2021. Στον αγώνα της Κυριακής στη Τζέντα θα είναι 15ος στο grid. Έχει εκκινήσει από τη θέση αυτή δύο ακόμη φορές στο παρελθόν και στους δύο αγώνες είχε εγκαταλείψει.

Μόλις μία φορά οδηγός κέρδισε εκκινώντας 15ος. Αυτός ήταν ο Αλόνσο στη Σιγκαπούρη το 2008.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Λάντο Νόρις έμεινε εκτός από το Q1. Η πρώτη ήταν στη Γερμανία το 2019.

Για πρώτη φορά από το GP Ουγγαρίας του 2022, οι οδηγοί της Scuderia AlphaTauri έμειναν εκτός από το Q1.

McLaren F1

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!