Formula 1, Πέρεζ: «Ήταν δύσκολο το Q3, ελπίζω αύριο να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στην κορυφή»

Formula 1, Πέρεζ: «Ήταν δύσκολο το Q3, ελπίζω αύριο να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στην κορυφή»
Περιχαρής ήταν ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Racing, έπειτα από τη μεγάλη του επιτυχία στις κατατακτήριες δοκιμές της Τζέντα.

Έπρεπε να περάσουν 12 μήνες ώστε ο Σέρχιο Πέρεζ να πανηγυρίσει και πάλι pole position στη Formula 1. O Μεξικανός εκμεταλλεύτηκε το μηχανικό πρόβλημα στο μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν και σημείωσε στο Q3 την ταχύτερη επίδοση με σχετική άνεση έναντι του ανταγωνισμού.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν πολύ χαρούμενος με την επίδοσή του και το γεγονός πως ξεκινά από την pole position: «Ήταν δύσκολο το Q3, ειδικά από τη στιγμή που δεν έκανα καλό δεύτερο γύρο. Το Q1 ήταν πολύ καλό για εμάς, κάναμε έναν καλό γύρο. Σε αυτή την πίστα τα μονοθέσια τα νιώθεις να "ζωντανεύουν" όσο περνούν οι γύροι. Ήταν σημαντικό να πάρω τα μέγιστα από το γύρο που έκανα στο Q3, λόγω του προβλήματος που είχα και την πρόσφυση της πίστας που βελτιώθηκε στο τέλος».

Όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Φερστάπεν, ο Πέρεζ απάντησε: «Είναι κρίμα για τον Μαξ, ήταν μέχρι τώρα πολύ δυνατός. Ελπίζω αύριο να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στις πρώτες θέσεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει με αυτά τα μονοθέσια, σχετικά με την αξιοπιστία τους».

Δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του αυριανού Grand Prix, θα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. O Φερστάπεν θα εκκινήσει στην καλύτερη περίπτωση 15ος και θα έχει δύσκολο έργο ώστε να σκαρφαλώσει στην κατάταξη.

Η εκκίνηση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 18/3 στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Το LIVE του gMotion by Gazzetta θα σας βάλει στο κλίμα αγώνα από τις 18:30.

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!