MotoGP: Η Honda παράγγειλε πλαίσιο από την Kalex

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η Honda παράγγειλε πλαίσιο από την Kalex
Το αγωνιστικό τμήμα της Honda ζήτησε βοήθεια από την Kalex στον σχεδιασμό του πλαισίου της RC213V.

Τα λόγια του Αλμπέρτο Πούτζ, Διευθυντή της Repsol Honda στο MotoGP μετά το τέλος των δοκιμών στην Πορτογαλία ήταν ξεκάθαρα και αποκαλυπτικά: «Είμαστε πολύ πίσω σε όλα, από τα ηλεκτρονικά μέχρι το πλαίσιο». Μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε εύκολα ότι η κατάσταση στο στρατόπεδο της Honda είναι απελπιστική.

Πέρυσι το καλοκαίρι η Honda ξεκίνησε μια συνεργασία με την Kalex από την οποία ζήτησε να της σχεδιάσει ένα νέο ψαλίδι. Ο κορυφαίος κατασκευαστής από την Ελβετία με μεγάλες επιτυχίες στην κατηγορία Moto2, όντως έφερε στην πίστα ένα νέο ψαλίδι το οποίο έφερε κάποιες βελτιώσεις, αλλά δεν ήταν αρκετό για να δώσει στον Μαρκ Μάρκεθ και στους υπόλοιπους αναβάτες της Honda το βήμα εξέλιξης που θα ήθελαν.

Repsol Honda

Από ότι φαίνεται όμως η Honda έχει πάρει πιο σοβαρά τη σχέση της με την Kalex και ήδη έχει ζητήσει από τους Ελβετούς να σχεδιάσουν αλουμινένια πλαίσια με διαφορετική ακαμψία. Αυτή η απόφαση φαίνεται πως πάρθηκε μετά το τεστ στη Μαλαισία το οποίο ήταν καταστροφικό για την Honda και ο Μάρκεθ πίεσε το HRC για πιο δραστικές λύσεις.

Το πρόβλημα για την Repsol Honda είναι ότι το νέο αυτό πλαίσιο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν το Ισπανικό GP τον Μάιο. Εκεί, αναμένεται πρώτα ο δοκιμαστής του HRC Στέφαν Μπράντλ να έχει στη διάθεσή του το πλαίσιο της Kalex και μία μέρα μετά το GP, να το πάρει ο Μαρκ Μάρκεθ προκειμένου να το δοκιμάσει τη Δευτέρα μετά το Grand Prix.

Repsol Honda

Η Honda βρίσκεται σε σύγχυση και δεν έχει βρει τις λύσεις που περίμενε. Ίσως η τελευταία της ελπίδα να είναι η Kalex.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!