WRC, Ράλλυ Μεξικού: Ισοπαλία στο shakedown (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Μεξικού: Ισοπαλία στο shakedown (vid)
Κάλε Ροβάνπερα και Εσαπέκα Λάπι σημείωσαν τον ίδιο χρόνο στο «ζέσταμα» του τρίτου γύρου του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Μετά το ασφάλτινο Ράλλυ Μόντε Κάρλο και το χιονισμένο Ράλλυ Σουηδίας, η δράση αλλάζει ήπειρο και μεταφέρεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023 διεξάγεται στο Μεξικό και αποτελεί την πρώτη φετινή χωμάτινη διαδικασία.

Τα πληρώματα έχουν μπροστά τους 23 απαιτητικές ειδικές διαδρομές αλλά προτού αρχίσει η επίσημη μάχη με το χρονόμετρο, είχαμε το καθιερωμένο shakedown. Αυτό έλαβε χώρα στη μήκους 5.52 χιλιομέτρων διαδρομή “Llano Grand”.

Εκεί λοιπόν είχαμε ισοπαλία. Στο τρίτο του πέρασμα ο Κάλε Ροβάνπερα σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 3:44.4 με το Toyota GR Yaris Rally1 αλλά η πρωτιά του δεν κράτησε πολύ.

Ο Εσαπέκα Λάπι της Hyundai Motorsport έκανε και τέταρτη προσπάθεια με το i20 N Rally 1 και πέτυχε τον ίδιο χρόνο με τον συμπατριώτη του! Ακολούθησε ο έξι φορές νικητής στο Μεξικό, Σεμπαστιέν Οζιέ, που επιστρέφει πίσω από το τιμόνι του Yaris.

Οι επίσημες διαδικασίες ξεκινούν απόψε, με δύο περάσματα από την Street Stage.

Φωτογραφίες: Twitter/TGR_WRC

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!