KTM: Το «θηρίο» επιστρέφει (vid)

Κώστας Παστρίμας
KTM: Το «θηρίο» επιστρέφει (vid)
Η ΚΤΜ παρουσίασε μια νέα, ακόμα πιο εκρηκτική έκδοση του Super Duke 1290 για το 2023.

Πριν από δύο χρόνια η KTM είχε τολμήσει για πρώτη φορά να παρουσιάσει την έκδοση RR του Super Duke 1290. Το 2023 η συγκεκριμένη έκδοση επιστρέφει και μάλιστα πιο ακραία από ποτέ με τους Αυστριακούς να φέρνουν αγωνιστική τεχνολογία στο νέο τους μοντέλο.

Το πρώτο και βασικό πράγμα που έγινε στο νέο Super Duke 1290 RR είναι να μπει σε δίαιτα. Η μοτοσικλέτα είναι κατά 11 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την έκδοση EVO χάρη στα πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα. Για να εξοικονομηθεί βάρος τοποθετήθηκε ελαφριά εξάτμιση της Akrapovic από τιτάνιο, η μπαταρία είναι λιθίου, το κουστούμι είναι από ανθρακονήματα, οι τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου και το υποπλαίσιο επίσης από ανθρακονήματα.

rrr

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 140 Nm ροπής. Παράλληλα με το βάρος που έχει περιοριστεί στα 180 κιλά, μιλάμε πλέον για αναλογία κιλών ανά ίππο 1 προς 1. Οι αναρτήσεις του RR είναι αγωνιστικού επιπέδου WP APEX PRO, ειδικά σχεδιασμένες για τη μοτοσικλέτα, ενώ οι τιμονόπλακες προέρχονται από το αγωνιστικό τμήμα της KTM.

KTM

Η νέα Super Duke 1290 RR θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες και οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει. Η τιμή της μοτοσικλέτας δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά υπολογίζεται κοντά στις 20.000 ευρώ, ενώ θα συνοδεύεται από πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα με Track Mode και Performance Mode για μέγιστη απόδοση στη χρήση πίστας.

Βίντεο του Super Duke RR.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!