Η Ford στρέφει το βλέμμα της στην αυτόνομη οδήγηση

Η Ford στρέφει το βλέμμα της στην αυτόνομη οδήγηση

Η Ford στρέφει το βλέμμα της στην αυτόνομη οδήγηση
Η Ford ανακοίνωσε την ίδρυση της Latitude AI με στόχο να εξελίξει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης του μέλλοντος.

Η Ford πειραματίζεται αρκετά χρόνια τώρα με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και ήδη έχει κάνει τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η αμερικανική μάρκα πλέον κάνει το επόμενο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ιδρύοντας μια εταιρεία που θα δουλέψει αποκλειστικά με τα συστήματα αυτοποιημένης οδήγησης.

Η εταιρεία Latitude AI είναι μια θυγατρική εταιρεία πλήρους ιδιοκτησίας που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός hands-free και eyes-off-the-road συστήματος αυτόνομης οδήγησης που προορίζεται για εκατομμύρια οχήματα. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα ασφαλές σύστημα το οποίο θα μετατρέψει την οδήγηση σε μια ξεκούραστη, αγχωτική διαδικασία.

Ford

Η Ford δημιούργησε μια κορυφαία ομάδα ειδικών και ταλέντων σε τομείς όπως η μηχανική μάθηση, η ρομποτική, το λογισμικό, οι αισθητήρες και η μηχανική συστημάτων. Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει και επεκτείνει τις προσπάθειές της στην τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης - συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων που αφορούν το Ford BlueCruise, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα hands-free οδήγησης.

Ford

Ο Ντάγκ Φίλντ, επικεφαλής ανάπτυξης προηγμένων προϊόντων και τεχνολογίας της Ford Motor Company, δήλωσε: «Βλέπουμε την τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης ως μια ευκαιρία προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των οχημάτων τους. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το BlueCruise βιώνουν ήδη τα οφέλη της hands-off οδήγησης. Η βαθιά εμπειρία και το ταλέντο της ομάδας της Latitude θα μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μιας ολοκαίνουργιας τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης - με στόχο όχι μόνο να καταστήσουμε τα ταξίδια ασφαλέστερα, λιγότερο αγχωτικά και πιο ευχάριστα, αλλά τελικά, με την πάροδο του χρόνου, να επιστρέψουμε στους πελάτες μας μέρος του χαμένου χρόνου τους».

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!