Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν είχα καμία προειδοποίηση προτού σβήσει ο κινητήρας»

Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν είχα καμία προειδοποίηση προτού σβήσει ο κινητήρας»
Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του μετά την εγκατάλειψη στο Μπαχρέιν ενώ βρισκόταν στην 3η θέση.

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1 ήταν πολύ διαφορετικό από εκείνο που θα ήθελε ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari βρισκόταν στην 3η θέση στον αγώνα του Μπαχρέιν και παρά την πολύ μαγάλη διαφορά από τις Red Bull έδειχνε να έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στο βάθρο. Ωστόσο, στον 41ο γύρο ο κινητήρας στο μονοθέσιο της Ferrari σταμάτησε να λειτουργεί λόγω ενός -αδιευκρίνιστου ακόμα- τεχνικού προβλήματος.

Μετά την εγκατάλειψή του, ο Λεκλέρ ρωτήθηκε αν υπήρξε κάποια προειδοποίηση για το πρόβλημα στον κινητήρα και απάντησε: «Όχι, δεν υπήρξε. Απλώς έσβησε κάποια στιγμή. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω καλά με αυτό. Προφανώς έγινε πολλή δουλειά το χειμώνα σε αυτόν τον τομέα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί αν έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας από τον πρώτο αγώνα δεν είναι καλό».

Ένα δευτερόλεπτο πίσω

Ο Μονεγάσκος είπε μάλιστα ότι η διαφορά της Ferrari από τη Red Bull σε ρυθμό αγώνα ήταν ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο και φυσικά δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό.

«Είχα όση αυτοπεποίθηση μου επέτρεπε η διαφορά του ενός δευτερολέπτου, δηλαδή δεν ένιωθα και πολύ σίγουρος για να είμαι ειλικρινής. Η Red Bull φαίνεται ότι έχει βρει κάτι πολύ μεγάλο στο ρυθμό αγώνα. Στις κατατακτήριες είμαστε αρκετά κοντά, τουλάχιστον χθες καταφέραμε να βγάλουμε το χρόνο. Αλλά ύστερα στον αγώνα ήμασταν ένα δευτερόλεπτο πίσω, που είναι τεράστια διαφορά. Πρέπει να το κοιτάξουμε και αυτό εκτός από την αξιοπιστία», είπε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!