Volvo: Βραβεία ασφάλειας για τα XC90

Volvo: Βραβεία ασφάλειας για τα XC90

Volvo: Βραβεία ασφάλειας για τα XC90
Το νέο πολυτελές SUV της Volvo κατάκτησε την πρώτη του βράβευση από τον IIHS.

Το κορυφαίο SUV της Volvo απέδειξε ότι εκτός από τις επιδόσεις και την πολυτέλειά του έχει να επιδείξει και ένα εκπληκτικό επίπεδο ασφάλειας. Το XC90 αλλά και το XC90 Recharge Plug-In Hybrid, απέσπασαν το βραβείο TOP SAFETY PICK+ για το 2023 από το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Εταιρειών των ΗΠΑ.

Volvo

Ο οργανισμός έχει αναβαθμίσει μάλιστα τους ελέγχους και τα κριτήρια για καλύτερη προστασία στις πλευρικές συγκρούσεις, όπως και για βελτίωση αποφυγής σύγκρουσης με πεζό και την ύπαρξη αποτελεσματικών προβολέων σε όλα τα οχήματα που πιστοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι το XC90 είναι ακόμα πιο ασφαλές έχοντας κατακτήσει την κορυφή στις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η IIHS.

Volvo

Τόσο η ήπια υβριδική έκδοση του XC90 όσο και το plug-in υβριδικό XC90 Recharge κατέκτησαν το βραβείο TSP+. Εκτός από διακεκριμένη ασφάλεια, το XC90 Recharge προσφέρει έως και 73 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης στο πρόγραμμα Pure.

Η Όσα Χάγκλουντ, επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo Cars, σχολίασε: «Το Volvo XC90 συνεχίζει να αποδεικνύει, κάθε χρόνο, ότι ανήκει στα ασφαλέστερα οχήματα στον δρόμο».

Volvo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!