Ποια μάρκα της Stellantis «πούλησε» καλύτερα το 2022;

Ποια μάρκα της Stellantis «πούλησε» καλύτερα το 2022;

Κώστας Παστρίμας
Ποια μάρκα της Stellantis «πούλησε» καλύτερα το 2022;
Peugeot, Opel, FIAT, Citroen, Jeep ή Alfa Romeo κυριάρχησαν στις πωλήσεις του Ομίλου Stellantis το 2022;

Ο Όμιλος Stellantis είναι ένας από τους πιο ισχυρούς στην παγκόσμια αυτοκίνηση με σημαντικές μάρκες κάτω από την ομπρέλα της. Το 2022 ήταν ακόμα μια καλή χρονιά για την Stellantis με τις μάρκες της να πουλάνε εκατοντάδες χιλιάδες μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο υπήρξε μία μάρκα η οποία κατάκτησε την κορυφή.

Η FIAT ήταν η εταιρεία ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που διαχειρίζεται η Stellantis που πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις τη χρονιά που μας πέρασε. Η ιταλική μάρκα πούλησε 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντας μάλιστα ισχυρή παρουσία και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

fiat

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη που είναι παραδοσιακά δυνατή η FIAT, το 2022 το νέο αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500 πέτυχε πωλήσεις άνω των 66.000 αυτοκινήτων, ενώ μέχρι σήμερα περισσότερα από 120.000 νέα 500 βρίσκονται στους δρόμους προσφέροντας κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Αυτή η μεγάλη επιτυχία το κατέστησε την προηγούμενη χρονιά το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο της Stellantis.

fiat

Παράλληλα, τα FIAT 500 και Panda κυριάρχησαν στην αγορά των αυτοκινήτων πόλης στην Ευρώπη κατακτώντας την 1η και 2η θέση αντίστοιχα, με συνολικό μερίδιο αγοράς στην κατηγορία τους 43,8%, ενώ εξίσου δυνατή ήταν η παρουσία της FIAT στη Νότια Αμερική. Στη Βραζιλία μόνο είχαμε 430.000 πωλήσεις αυτοκινήτων με μερίδιο 21,9%, ενώ θετικά ήταν τα αποτελέσματα στην Τουρκία με μερίδιο 18,7%.

Η FIAT θα συνεχίσει με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς το 2023 να προσφέρει έξυπνες, πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και προσιτές για όλους λύσεις αυτοκίνησης.

fiat

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!