Παγκόσμιος βιομηχανικός ηγέτης η BMW

Παγκόσμιος βιομηχανικός ηγέτης η BMW

Παγκόσμιος βιομηχανικός ηγέτης η BMW
Η BMW κατάγραψε αξία εξαγωγών σχεδόν 9,6 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο από το εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ.

Η BMW εδραίωσε το 2022 τη θέση της ως ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς «παίχτες» της παγκόσμιας αγορά έπειτα από τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας εξήγαγε 227.029 οχήματα BMW με αξία εξαγωγών σχεδόν 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κατηγορίες των οχημάτων ήταν οι «Sports Activity Vehicle» και «Coupe», κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπεργκ, εξήχθησαν μέσω του λιμανιού του Τσάρλεστον (περισσότερες από 182.000 μονάδες) και μέσω πέντε άλλων λιμανιών της νοτιοανατολικής χώρας. Περισσότερες από 17.000 BMW ταξίδεψαν στις αγορές του εξωτερικού μέσω σιδηροδρόμου.

BMW

Το εργοστάσιο στο Σπάρτανμπεργκ κατασκεύασε 416.301 οχήματα SAV και Coupe κατά τη διάρκεια του 2022, επίδοση που αποτελεί συνολικά τη δεύτερη υψηλότερη στην ιστορία της Μονάδας. Ανάμεσα στα κορυφαία ορόσημα που πέτυχε η εταιρεία ήταν το λανσάρισμα της νέας BMW X7 με εκτεταμένες σχεδιαστικές βελτιώσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό, το λανσάρισμα της νέας BMW XM, την παραγωγή 69.200 plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελούν το 16,6% του συνολικού όγκου του εργοστασίου και τα μοντέλα της οικογένειας X αποτέλεσαν λίγο περισσότερο από το 60% του συνόλου των οχημάτων BMW τα οποία πωλήθηκαν στις ΗΠΑ πέρυσι.

BMW

Ο Μίλαν Νεντέλκοβιτς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνος για την παραγωγή, σχολίασε: «Το ελεύθερο εμπόριο και οι ανοιχτές αγορές επιτρέπουν την ανάπτυξη και την ευημερία. Η BMW και η Νότια Καρολίνα αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είμαι υπερήφανος για τις σταθερές επιδόσεις του εργοστασίου στο Σπάρτανμπέργκ, οι οποίες συμβάλλουν στην επιτυχία του BMW Group».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!