BMW 3.0 CLS: Έκρηξη αδρεναλίνης

BMW 3.0 CLS: Έκρηξη αδρεναλίνης

Κώστας Παστρίμας
BMW 3.0 CLS: Έκρηξη αδρεναλίνης
Η BMW παρουσίασε την ειδική έκδοση 3.0 CLS για να τιμήσει το θρυλικό της Batmobile.

Μπορεί το 2022 να ανήκει στο παρελθόν και οι εορταστικές εκδηλώσεις της BMW M για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της να έχουν κοπάσει, ωστόσο ακόμα υπάρχουν εκπλήξεις κρυμμένες στο μανίκι της γερμανικής μάρκας. Για τους φίλους της η BMW αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εικονικό μοντέλο το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Ο λόγος για το «Batmobile», το θρυλικό 3.0 CLS του 1972, το οποίο αναβιώνει η BMW παρουσιάζοντας την καινούρια 3.0 CLS. Η ιδέα και ο σχεδιασμός αυτού του αποκλειστικού ειδικού μοντέλου παρουσιάστηκε το επετειακό έτος 2022, ωστόσο μέσα στο 2023 θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Ντίνγκλφίνγκ. Το εργοστάσιο στην Κάτω Βαυαρία επιδεικνύει έτσι την τεχνογνωσία του στην κατασκευή αποκλειστικών προτάσεων περιορισμένης παραγωγής και οχημάτων της BMW M.

BMW

Το αμάξωμα του ειδικού μοντέλου βασίζεται σε εκείνο της BMW M4 CSL και τροποποιείται στον ίδιο χώρο όπου κατασκευάζεται το αμάξωμα της BMW M4 GT4. Για παράδειγμα, οι χαρακτηριστικοί θόλοι των τροχών διευρύνονται με ειδικές διαδικασίες διαμόρφωσης και συγκόλλησης και προετοιμάζονται για συναρμολόγηση, ενώ χρησιμοποιείται στένσιλ για να εφαρμόσουν με το χέρι την ειδική βαφή M - το ειδικό livery της 3.0 CSL με τις τρεις χρωματιστές λωρίδες M.

BMW

Ο διευθυντής εργοστασίου του Ντίνγκλφίνγκ, Κριστόφ Σρόιντερ δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που μας εμπιστεύτηκαν την κατασκευή ενός τόσο εμβληματικού αυτοκινήτου. Το γεγονός υπογραμμίζει την ευρεία γκάμα μοντέλων και τεχνολογιών που διαθέτουμε σε αυτό το εργοστάσιο - από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW i μέχρι μοντέλα υψηλών επιδόσεων M. Επιπλέον δείχνει ότι, εκτός από την άκρως αυτοματοποιημένη παραγωγή μεγάλης κλίμακας, διαπρέπουμε και στη χειροποίητη κατασκευή αυτοκινήτων».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!