Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο γίνεται Θρύλος του MotoGP

Κώστας Παστρίμας
Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο γίνεται Θρύλος του MotoGP
Η Dorna ανακοίνωσε ότι ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και ο Χάνζ-Τζόρτζ Άνσιντ θα μπουν στο club των Θρύλων του MotoGP.

Η Dorna τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει μια τιμητική λίστα αναβατών την οποία ονομάζει MotoGP Legends. Σε αυτήν τη λίστα, κάθε χρόνο εντάσσονται διάφοροι αναβάτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον θεσμό και έχουν ξεχωρίσει είτε για την απόδοση και τους τίτλους τους, είτε για την προσωπικότητα και το αποτύπωμα που άφησαν στο πρωτάθλημα.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη που ανακοινώθηκε από την Dorna για εισαγωγή στη λίστα Θρύλοι του MotoGP, είναι οι Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Χάνς-Τζόρτζ Άνσιντ. Για τον Ιταλό πρώην αναβάτη MotoGP γνωρίζουμε καλά την ιστορία του και μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ένας από τους κορυφαίους της νέας γενιάς αναβατών.

MotoGP

Ο «Ντόβι» έχει κατακτήσει τον τίτλο στα GP125 και στο MotoGP μας χάρισε απίστευτες στιγμές παλεύοντας για τρεις συνεχόμενες χρονιές στα ίσια για τον τίτλο με τον μεγάλο Μαρκ Μάρκεθ. Ο πρώην αναβάτης της Ducati ενθουσιάστηκε με την απόφαση της Dorna και τόνισε: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στα paddock και να μπω στη λίστα των Θρύλων του MotoGP στο Ιταλικό Grand Prix. Αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο. Ξαφνιάστηκα όταν το έμαθα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω Θρύλος του MotoGP. Ευχαριστώ όλους πολύ!».

MotoGP

O Ντοβιτσιόζο πλέον διαχειρίζεται πάρκο Motocross στην κεντρική Ιταλία. Η βράβευση του Ιταλού θα γίνει κατά τη διάρκεια του Grand Prix στο Μουτζέλο.

Ο Γερμανός αναβάτης Χάνς-Τζόρτζ Άνσιντ από την άλλη, μας έρχεται από μια άλλη εποχή καθώς αγωνίστηκε τη δεκαετία του 1960. Η μεγάλη του πορεία έγινε στη μικρή κατηγορία των τότε 50 κ.εκ. και από το 1966 μέχρι το 1968 σάρωσε τους τίτλους και τις νίκες. Ο Γερμανός αναβάτης θα τιμηθεί στο Σάχσενρινγκ το προσεχές καλοκαίρι.

MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!