Έρχεται νέα γενιά Duke από την KTM

Κώστας Παστρίμας
Έρχεται νέα γενιά Duke από την KTM
Κατασκοπευτικές εικόνες μας προϊδεάζουν για τον ερχομό μιας νέας γενιάς KTM Duke.

Δεν πέρασαν παρά μερικές εβδομάδες από την επίσημη ανακοίνωση της KTM ότι εγκαταλείπει τον σχεδιασμό για μια νέα σειρά μοτοσικλετών στα 450 κ.εκ. και ήδη έχουμε την επόμενη κίνηση των Αυστριακών. Σύμφωνα με κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν φαίνεται πως η KTM δουλεύει ήδη πάνω στη νέα γενιά του Duke.

Στις εικόνες φαίνεται ένα naked μοντέλο στους δρόμους της Ισπανίας το οποίο παραπέμπει έντονα στην οικογένεια των Duke. Η μοτοσικλέτα έχει ένα εντελώς καινούριο φωτιστικό σώμα εμπρός και πολλά εξαρτήματα τα οποία είναι ημιτελή, ενώ στο πίσω μέρος φέρει κουτί καταγραφής δεδομένων προς ανάλυση από την εταιρεία.

KTM

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με έναν μικρό μονοκύλινδρο κινητήρα πιθανότατα 125 κ.εκ. ο οποίος βάση του καταλύτη θα περνάει τις προδιαγραφές ρύπων Euro5+. Στο πίσω μέρος, το υποπλαίσιο είναι καινούριο από αλουμίνιο σε σχέση με το χωροδικτύωμα των υπαρχόντων μοντέλων.

Ενδιαφέρον επίσης έχει η μετακίνηση του εμπρός δίσκου φρένων στη δεξιά πλευρά του τροχού αντί για την αριστερή υποδηλώνοντας νέους τροχούς. Το εμπρός φτερό είναι επίσης επανασχεδιασμένο, όπως και οι χούφτες στο τιμόνι, ενώ τα πλευρικά καπάκια του ψυγείου είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος. Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ακόμα, αλλά δεν αποκλείεται μετά το καλοκαίρι να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από την KTM.

KTM 890 Adventure GT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!