Η νέα Mercedes W14 «πάτησε πίστα» (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η νέα Mercedes W14 «πάτησε πίστα» (vid)
Λίγο μετά την επίσημη παρουσίασή του, το μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας έκανε γύρους στην πίστα του Σίλβερστον.

Η Mercedes-AMG F1 Team δεν περιορίστηκε στην αποκάλυψη της νέας W14 E Performance, του μονοθεσίου με το οποίο στοχεύει να επιστρέψει στην κορυφή του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Μιας και η παρουσίαση έλαβε χώρα στην ιστορική πίστα του Σίλβερστον, η γερμανική ομάδα παρέμεινε εκεί όλη την ημέρα αφού ακολούθησε το shakedown του νέου «ασημί βέλους», στο πλαίσιο της μίας εκ των δύο προβλεπόμενων από τους κανονισμούς «ημερών κινηματογράφησης».

Με όριο 100 χιλιομέτρων και αποκλειστικά με τη χρήση demo ελαστικών, οι ομάδες συνδυάζουν αυτή τη δυνατότητα για να ελέγξουν όλα τα συστήματα των μονοθεσίων τους και να έχουν κάποια πρώτα σημεία αναφοράς για να συγκρίνουν με τα δεδομένα από τη δουλειά στο CFD και την αεροδυναμική σήραγγα και παράλληλα, να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους σε επίπεδο promotion.

H μαύρη W15 βγήκε το απόγευμα στην αγωνιστική διαδρομή του σιρκουί του Νορθάμπτονσιρ, με τον νικητή του περυσινού Grand Prix Βραζιλίας, Τζορτζ Ράσελ πίσω από το τιμόνι.

Παρόντες ήταν φυσικά τόσο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον όσο και ο νέος εφεδρικός οδηγός της γερμανικής ομάδας, Μικ Σουμάχερ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!