Μια KTM 1290 Adventure έτοιμη για Dakar (vid)

Κώστας Παστρίμας
Μια KTM 1290 Adventure έτοιμη για Dakar (vid)
Ο διάσημος σχεδιαστής Ρόλαντ Σάντς υπογράφει την έκδοση Dakar του πανίσχυρου KTM 1290 Super Adventure.

Η KTM 1290 Super Adventure σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει η βάση για πολλά όμορφα μοντέλα customizing. Από μόνη της η μοτοσικλέτα είναι σκληροπυρηνική και... «Ready to Race» πόσο μάλλον όταν ασχολείται κάποιος με σκοπό να την αναβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του διάσημου σχεδιαστή Ρόλαντ Σάντς να ασχοληθεί με την μεγάλη KTM βάζοντας το δικό του λιθαράκι στη δημιουργία μιας ακραίας Super Adventure. Ο Σάντς θέλησε να δώσει μια νότα Rally Raid στο μοντέλο δημιουργώντας τελικά την έκδοση «Paris Dakar». Το σχέδιο δεν ήταν εύκολο καθώς δεν υπήρχαν έτοιμα εξαρτήματα και όλα έπρεπε να κατασκευαστούν από την αρχή.

KTM

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι τα γραφικά στα πλαστικά που θυμίζουν έντονα την εργοστασιακή ομάδα Red Bull KTM στο Dakar. Από εκεί και πέρα οι επεμβάσεις έχουν γίνει στην απόδοση με ένα χειροποίητο σύστημα εισαγωγής της Rottweiler Performance, σύστημα εξάτμισης που αποτελείται από λαιμούς της Arrow και τελικό τιτανίου της SC-Project, τιμόνι της Pro Taper EVO, billet μανέτες και μαρσπιέ, Excel ζάντες με ατσάλινες ακτίνες και Brembo δαγκάνες στα φρένα.

KTM

Ίσως όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της μοτοσικλέτας είναι το υποπλαίσιο το οποίο σχεδιάστηκε για να μοιάζει με εκείνο της αγωνιστικής KTM 450 Rally και είναι από αλουμίνιο και ανθρακόνημα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο πίσω τροχός των 18 ιντσών και τα τρακτερωτά ελαστικά της Dunlop τα οποία μαρτυρούν τις δυνατότητες του μοντέλου. Δεν αποκλείεται σε δεύτερη φάση να δούμε και έτοιμο κιτ προς πώλησης του «Paris-Dakar» από την Roland Sands Design.

Δείτε το project Paris-Dakar.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!