SYM Middle East: Στο Ιράκ και ακόμα παραπέρα

Κώστας Παστρίμας
SYM Middle East: Στο Ιράκ και ακόμα παραπέρα
Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Μέση Ανατολή στη σέλα ενός Joyride 300.

Ούτε ο χειμώνας, ούτε το τσουχτερό κρύο, ούτε οι δύσκολοι δρόμοι δεν ήταν ικανοί να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Μητσάκη από το να ολοκληρώσει το ταξίδι SYM Middle East. Ο γνωστός αρθρογράφος/φωτογράφος ξεκίνησε από την Αθήνα με στόχο να φτάσει στα βάθη της Μέσης Ανατολής καταφέροντας να αγγίξει την Μοσούλη μετά από 4.000 σκληρά χιλιόμετρα.

Το ταξίδι είχε διάρκεια 23 ημέρες και σύμμαχος του Έλληνα αναβάτη ήταν το SYM Joyride 300 το οποίο απέδειξε ότι και ένα scooter μπορεί να φανεί αντάξιο ενός τόσο δύσκολου ταξιδιού. Το πέρασμα από την Τουρκία ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό καθώς για 1.800 χιλιόμετρα διήνυσε τη διαδρομή Σιρζέ, Γκαζιαντέπ, Κόνια, Αφιόν και Τσεσμέ μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες παγετού.

SYM

Οι παραδοσιακές πλίθινες κατοικίες του αρχαίου οικισμού Χαράνn, (μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, καθώς κατοικείται συνεχώς από το 3.650 π.Χ., η οποία δυστυχώς λίγες μέρες αργότερα χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό) και η οικία που γεννήθηκε ο νομπελίστας ποιητής Γεώργιος Σεφέρης στην Ούρλα, ήταν οι κυριότερες στάσεις του στην τουρκική επικράτεια.

SYM

Μετά τη Βαγδάτη, το SYM και ο Μητσάκης συνέχισαν την πορεία του στο Ιράκ με προορισμό την πόλη Μοσούλη. Εκεί αντίκρισαν σοκαριστικές εικόνες, που αποτέλεσε για τρία χρόνια το προπύργιο του Ισλαμικού κράτους. Ένα τμήμα της πόλης ήταν ισοπεδωμένο, πάμπολλα κτίρια είχαν εμφανή τα σημάδια του πολέμου και βασικά έργα υποδομής είχαν υποστεί σημαντικές καταστροφές. Παρόλα αυτά, οι φιλόξενοι κάτοικοι της πολύπαθης Μοσούλης χάρισαν στον Μητσάκη μόνο αυθόρμητα χαμόγελα καρδιάς.

Η ολοκλήρωση του ταξιδιού έγινε από το Τσεσμέ στη Χίο και από εκεί στον Πειραιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!