WRC, Ράλλυ Σουηδίας: Ταχύτεροι Λάπι και Hyundai κατά το πρώτο πέρασμα του shakedown (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Σουηδίας: Ταχύτεροι Λάπι και Hyundai κατά το πρώτο πέρασμα του shakedown (vid)
Ο δεύτερος αγώνας της σεζόν στο WRC περιλαμβάνει 18 ειδικές διαδρομές στον πάγο και το χιόνι.

Χαμόγελα στον Εσαπέκα Λάπι και τη Hyundai Motorsport έφερε η πρώτη προσπάθεια των οδηγών στο shakedown του Ράλλυ Σουηδίας, δεύτερου αγώνα της σεζόν. Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος όλων με το i20 N Rally1 στα επίσημα δοκιμαστικά, ολοκληρώνοντας τα 5,45 χλμ. σε 2:57.1. «Ένιωσα καλά. Χρησιμοποίησα βέβαια τον “τοίχο” από χιόνι στο πλάι για να κρατήσω την ιδανική γραμμή, όμως αυτό είναι μέρος του συγκεκριμένου αγώνα», σχολίασε ο Λάπι.

Το δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Τακαμότο Κατσούτα με το GR Yaris Rally1 της Toyota (+1,7 δλ.) και τον τρίτο ο Οτ Τάνακ με το Puma Rally1 της M-Sport Ford (+2 δλ). «Ας ελπίσουμε ότι θα τα πάμε καλά στον αγώνα. Εστιάζω στο να κάνω τη δουλειά μου, χωρίς να δέχομαι πίεση», ανέφερε ο Ιάπωνας. «Η ειδική του shakedown έκρυβε κινδύνους όμως ήταν απολαυστική. Λογικά θα είμαστε πιο ανταγωνιστική από ό,τι στο Μόντε Κάρλο», δήλωσε ο Εσθονός.

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai Motorsport), στα +2,9 δλ. από τον Λάπι. Ο Βέλγος ήταν ασθενής όλες τις προηγούμενες μέρες και – όπως δήλωσε – εξακολουθεί να μην νιώθει πολύ καλά. «Η ειδική του shakedown ήταν πολύ γρήγορη, είχε όμως ορισμένα επικίνδυνα σημεία. Πάντως δεν κάναμε λάθη», ανέφερε.

Η πρώτη ειδική διαδρομή (Umea Sprint 1) διεξάγεται το βράδυ της Πέμπτης και είναι μήκους 5,16 χλμ.

Ράλλυ Σουηδίας shakedown

Photo Credits: Hyundai Motorsport/WRC

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!