Αναστάτωσε το Bathurst ο Βαλεντίνο Ρόσι

Κώστας Παστρίμας
Αναστάτωσε το Bathurst ο Βαλεντίνο Ρόσι
Ο Ιταλός πρώην πρωταθλητής MotoGP δεν έχει χάσει την λάμψη του όπως αποδείχτηκε στον αγώνα Bathurst 12H.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τον Βαλεντίνο Ρόσι πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στο περίφημο Mount Panorama του Bathurst. Μετά την επιτυχία στο Ντουμπάι με την 3η θέση, η ομάδα του πρώην αναβάτη MotoGP είχε μεγάλες προσδοκίες στον 12ωρο αγώνα του Bathurst, ωστόσο ο αγώνας αποδείχτηκε πιο δύσκολος από ότι περίμεναν.

Η ομάδα WRT με την ειδικά προετοιμασμένη BMW M4 GT3 και οδηγούς τους Βαλεντίνο Ρόσι, Αγκούστο Φάρφους και Μαξίμ Μαρτίν, στις κατατακτήριες ήταν ταχύτατοι και κατάφεραν να βρεθούν στην 6η θέση της σχάρας εκκίνησης. Στον αγώνα τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα αφού με τον Ρόσι στο τιμόνι βρέθηκαν στην 3η θέση.

BMW

Η ομάδα είχε έναν δυνατό ρυθμό και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα ξανά, ωστόσο ένα μικρό πρόβλημα ανάγκασε την ομάδα με το νούμερο #46 να μπει στα pit. Αναγκάστηκαν να διορθώσουν ένα πρόβλημα στα φώτα φρένων και μόλις βγήκαν ξανά στην πίστα είχαν πέσει στην 6η θέση στην οποία και τελικά τερμάτισαν.

BMW

Ο ίδιος ο Ρόσι χαρακτήρισε τον αγώνα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η πίστα είχε πολλές προκλήσεις. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ιταλός εξακολουθεί να προσελκύει χιλιάδες φίλους, παρότι έχει μεταπηδήσει πλέον στους αγώνες αυτοκινήτου. Στο Bathurst είχαμε ξανά το φαινόμενο των φίλων του Ρόσι να σχηματίζουν μεγάλη ουρά για ένα αυτόγραφο, κάτι που ήταν σύνηθες θέαμα στα χρόνια του στο MotoGP.

Ο Ιταλός δήλωσε μετά το τέλος του αγωνιστικού τριημέρου: «Η πρώτη μου εμπειρία στο Bathurst ήταν πολύ καλή, διότι είναι ένα απίθανο μέρος. Για εμάς τους Ευρωπαίους είναι θρυλικό μέρος διότι το συναντάμε συνήθως στους προσομοιωτές. Πρέπει πάντα να είσαι συγκεντρωμένος, αλλά είναι πολύ διασκεδαστική στην οδήγηση. Νομίζω ότι και η δική μου απόδοση ήταν καλή. Αισθάνθηκα καλά στο αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!