BMW: Πιο κοντά στους στόχους της ηλεκτροκίνησης

BMW: Πιο κοντά στους στόχους της ηλεκτροκίνησης

Κώστας Παστρίμας
BMW: Πιο κοντά στους στόχους της ηλεκτροκίνησης
Η BMW ανακοίνωσε μια νέα επένδυση σε μονάδα παραγωγής του Μεξικού που θα επιταχύνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Ομίλου BMW από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε είναι να μπορέσει να φτάσει στο 50% το ποσοστό πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030. Οι κινήσεις της BMW έχουν εντατικοποιηθεί τους τελευταίους μήνες με την εταιρεία να συνεχίζει τις επενδύσεις σε όλους τους τομείς.

Θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πλάνο της η BMW αποφάσισε να προχωρήσει σε μια νέα επένδυση ύψους 800 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής Σαν Λουίς Ποτοσί του Μεξικού. Εκεί θα κατασκευάζονται στο μέλλον αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα για τη Neue Klasse και λόγω αυτού δημιουργεί το δικό της κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης.

BMW

Το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί το 2019 με περίπου 3.000 εργαζομένους. Ήδη συμβάλει στην παραγωγή για την BMW Σειρά 3, τη Σειρά 2 Coupé και τη νέα M2 - σε ορισμένες περιπτώσεις, αποκλειστικά για την παγκόσμια αγορά, ενώ η ευέλικτη σχεδίασή του το κάνει εύκολα προσαρμόσιμο στην ενσωμάτωση νέων παραγωγικών διαδικασιών.

BMW

Τα μοντέλα της Neue Klasse θα χρησιμοποιούν νέες, κυλινδρικές μπαταρίες ιόντων λιθίου που αναπτύχθηκαν ειδικά για την έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Η νέα μορφή της μπαταρίας θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα πάνω από 20% και θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης και την αυτονομία έως και 30%. Ταυτόχρονα, οι εκπομπές CO2 από την παραγωγή των κυψελών θα μειωθούν έως και 60%.

BMW

Ο Μιλάν Νεντέλκοβιτς, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος τομέα Παραγωγής στο Σαν Λουίς Ποτοσί, σχολίασε: «Προσανατολίζουμε συστηματικά το δίκτυο παραγωγής μας προς την ηλεκτροκίνηση. Στο Μεξικό, επενδύουμε 800 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιό μας και δημιουργούμε περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα πρώτα αυτοκίνητα της Neue Klasse θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου μας στο Debrecen της Ουγγαρίας από το 2025, και θα ακολουθήσει το κεντρικό εργοστάσιο στο Μόναχο. Με την ενσωμάτωση της Neue Klasse στο εργοστάσιο του Σαν Λουίς Ποτοσί από το 2027 θα αυξήσουμε τους όγκους παραγωγής».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!