Έρχεται στην Ευρώπη το εκρηκτικό ZX-4R

Κώστας Παστρίμας
Έρχεται στην Ευρώπη το εκρηκτικό ZX-4R
Η Kawasaki ανακοίνωσε την έλευση στην Ευρώπη του μικρού supersport Ninja με τους 80 ίππους!

Πέρυσι η Kawasaki παρουσίασε μια νέα supersport μοτοσικλέτα στην μικρή κατηγορία των 250 κ.εκ. η οποία έγινε διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. H μοτοσικλέτα ήταν εξοπλισμένη με έναν ημι-αγωνιστικό τετρακύλινδρο κινητήρα ο οποίος απέδιδε σχεδόν 45 ίππους και εκτόξευε το στροφόμετρο πάνω από τις 16.000 σ.α.λ.

Έναν χρόνο μετά την παρουσίαση εκείνου του εκρηκτικού μοντέλου οι άνθρωποι του Ακάσι αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα παραπάνω το εγχείρημά τους δίνοντας στο κοινό την καινούρια ZX-4R. Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο το οποίο βασίζεται στο concept του ZX-25R, αλλά με σχεδόν διπλάσια ισχύ!

Kawasaki

Ο κινητήρας του ZX-4R είναι τετρακύλινδρος, υγρόψυκτος, 399 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 80 ίππους και είναι σε θέση να φέρει το στροφόμετρο μέχρι και τις 15.000 σ.α.λ. Διαθέτει σύστημα Ram Air στην εισαγωγή αέρα και εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ABS στροφής και πολλά ακόμα. Το πλαίσιο προέρχεται από το ZX-25R και είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ οι αναρτήσεις είναι υψηλών προδιαγραφών της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω.

Kawasaki

Η Kawasaki έχει δημιουργήσει δύο διαφορετικές εκδόσεις για το ZX-4R. Η μία είναι η ZX-4R SE η οποία διαθέτει επιπλέον quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και πέντε επιλογές οδήγησης. Η δεύτερη είναι η ZX-4RR η οποία εκτός από τα παραπάνω διαθέτει την επιλογή Track Mode με την οποία ο αναβάτης απολαμβάνει τη μέγιστη και πλέον αποτελεσματική απόδοση του κινητήρα και των ηλεκτρονικών.

Kawasaki

Παράλληλα στην RR έκδοση υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω του Kawasaki Rideology μέσω της οποία ο αναβάτης θα μπορεί να ρυθμίσει όλες τις παραμέτρους της μοτοσικλέτας από το smartphone του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!