Η Aprilia επιστρέφει στους αγώνες Rally Raid

Κώστας Παστρίμας
Η Aprilia επιστρέφει στους αγώνες Rally Raid
H Aprilia ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας Rally Raid για να συμμετάσχει σε αγώνες με το Tuareg 660.

Από την πρώτη στιγμή που η Aprilia παρουσίασε το νέο Tuareg 660 στον μυαλό τους οι άνθρωποι του εργοστασίου είχαν τους αγώνες. Άλλωστε στο DNA της εταιρείας πάντα ήταν γραμμένοι οι αγώνες κάτι που έχουν κάνει με επιτυχία στα κορυφαία πρωταθλήματα μοτοσικλέτας σε άσφαλτο στον κόσμο.

Το Tuareg 660 λοιπόν ήταν μια πολύ καλή βάση για την Aprilia να δοκιμάσει την τύχη της και στο χώμα, κάτι που τελικά το αγωνιστική τμήμα αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα. Το εργοστάσιο του Νοάλε ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια ομάδα η οποία έχει στόχο το 2023 να προετοιμαστεί προκειμένου το 2024 να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Raid.

aprilia

Η μοτοσικλέτα που θα χρησιμοποιήσει η νέα αυτή ομάδα θα είναι η Tuareg 660. Η ομάδα που θα εξελίξει το project θα είναι η SGCorse των αδερφών Γκουαρέσκι και θα έχει άμεση συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της Aprilia. Μάλιστα το σχέδιο θα επιβλέπουν οι Μάσιμο Ριβόλα και Ρομάνο Αλμπεσιάνο που έχουν αναλάβει την ομάδα MotoGP. Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Τζιάκοπο Τσερούτι και Φρανσέσκο Μοντανάρι οι οποίοι το 2023 θα πάρουν μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Tricolore Motorally.

aprilia

O CEO του Aprilia Racing, Μάσιμο Ριβόλα, σχολίασε: «Με το project 'Back to Africa' η Aprilia Racing επιστρέφει στον κόσμο των off-road αγώνων που έχουν σφυρηλατήσει το αγωνιστικό τμήμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε στον κόσμο των αγώνων Grand Prix και στους αγώνες εντός πίστας. Θέλουμε να ανακαλύψουμε νέα ταλέντα μέσω του Πρωταθλήματος SP 250 και του Trofeo RS 660, αλλά ξεκινάμε επίσης, ένα εντελώς νέο project με την εξαιρετική Aprilia Tuareg. Είναι ένα πρόσθετο σημάδι εξέλιξης για ένα αγωνιστικό τμήμα που έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα που είναι πρωτόγνωρα για την Aprilia».

aprilia

Πάντως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Aprilia αγωνίζεται σε Rally Raid. Τη δεκαετία του 1970 πήρε μέρος σε αρκετούς αγώνες, ενώ το 1989 κατέβηκε στο Rally Dakar με την Tuareg. Η εμφάνιση στο Dakar επαναλήφθηκε το 2010 με την πρωτοποριακή RXV 450 Rally η οποία μάλιστα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο το 2012.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!