MotoGP: Ο Μιρ προπονείται με μία Honda CBR 1000 RR στη Βαλένθια

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μιρ προπονείται με μία Honda CBR 1000 RR στη Βαλένθια
Ο Τζοάν Μιρ προετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν με τη Repsol Honda γράφοντας γύρους στο Σιρκουί Ρικάντο Τόρμο.

Ο Τζοάν Μιρ ανήκει από φέτος στο δυναμικό της Repsol Honda, στην οποία εντάχθηκε μετά την αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, οι πρώτες επίσημες δοκιμές της οποίας, που θα ξεκινήσουν στις 5 Φεβρουαρίου στη Μαλαισία, είναι μόνο λίγες ημέρες μακριά.

Οι κανονισμοί του MotoGP επιβάλλουν μεγάλους περιορισμούς στις δοκιμές με τους επίσημους αναβάτες των ομάδων και έτσι αυτοί για να κρατηθούν σε φόρμα χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες παραγωγής. Έτσι, ο Μιρ βρέθηκε στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθιας με μία Honda CBR 1000 RR Fireblade, ως μέρος της προπόνησής του ενόψει της νέας σεζόν.

Το 2023 έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Honda, που προέρχεται από τη χειρότερη χρονιά της ιστορίας της στο MotoGP, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Το ιαπωνικό εργοστάσιο ποντάρει πολλά στην «dream taem» αναβατών που έχει σχηματίσει, καθώς ο Τζοάν Μιρ ήρθε φέτος να συμπληρώσει το Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος για πρώτη φορά μετά το 2019 αναμένεται να ξεκινήσει τη σεζόν υγιής. Η Repsol Honda θα είναι η μοναδική ομάδα στο grid που θα έχει στις τάξεις της δύο παγκόσμιους πρωταθλητές.

Η δουλειά που έχουν μπροστά τους οι δύο αναβάτες, ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι δοκιμές στη Σεπάνγκ αποκτούν μεγάλη σημασία καθώς η πρώτη γνωριμία με τη νέα μοτοσικλέτα της Honda στη Βαλένθια, πριν από σχεδόν 3 μήνες, δεν ήτα διόλου ενθαρρυντική και έχουν δρόμο μπροστά τους για να τη φέρουν στο ανταγωνιστικό επίπεδο που θέλουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!