Οκτώ ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ετοιμάζει η Suzuki

Κώστας Παστρίμας
Οκτώ ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ετοιμάζει η Suzuki
Το ηλεκτρικό μέλλον της Suzuki στους δύο τροχούς ξεκινάει από το 2024 με το πρώτο μοντέλο.

Η Suzuki μπορεί να πίκρανε πολλούς φίλους της όταν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το MotoGP και το EWC, ωστόσο δεν άφησε αυτή η πικρία να κρατήσει πολύ. Πολύ σύντομα παρουσίασε μια νέα γενιά μοντέλων (GSX-8S, V-Strom800DE) βασισμένων σε έναν ολοκαίνουριο δικύλινδρο κινητήρα και λίγες εβδομάδες αργότερα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξηλεκτρισμού για το άμεσο μέλλον.

Στη διάρκεια του συνεδρίου της εταιρείας για το στρατηγικό πλάνο FY2030, η Suzuki ανακοίνωσε τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση, τουλάχιστον όσον αφορά μοντέλα αστικής μετακίνησης. Το πλάνο κάνει λόγο για 8 ηλεκτρικά δίκυκλα μέχρι το 2030 που θα αποτελούν το 25% της γκάμας της, ενώ το πρώτο θα είναι διαθέσιμο μόλις από το 2024.

suzuki

Τα συγκεκριμένα δίκυκλα θα αφορούν αστικές και περιαστικές μετακινήσεις με την Suzuki να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ασχοληθεί με μεγαλύτερες μοτοσικλέτες επιδόσεων. Για τις μεγαλύτερες μοτοσικλέτες της έχει ξεκινήσει ήδη ένα πρόγραμμα έρευνας και εξέλιξης εναλλακτικών καυσίμων, βιοκαυσίμων, υδρογόνου και CNG. Η Suzuki πιστεύει πολύ στους θερμικούς κινητήρες και δεν θα τους απαρνηθεί τόσο εύκολα ακολουθώντας τα βήματα και των υπόλοιπων Ιαπώνων κατασκευαστών.

suzuki

Οι Ιάπωνες έχουν αποφασίσει επίσης να εκσυγχρονίσουν και τα εργοστάσιά τους επενδύοντας σε πιο «πράσινες» λύσεις στον τομέα της παραγωγής. Άλλωστε στην Ιαπωνία ο στόχος είναι μέχρι το 2035 τα εργοστάσια να έχουν μετατραπεί σε ουδέτερα όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων. Υπομονή μερικούς μήνες για να δούμε το πρώτο ηλεκτρικό δίκυκλο από το Χαμαμάτσου.

suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!