BMW: Σημαντική μείωση εκπομπών CO2

BMW: Σημαντική μείωση εκπομπών CO2

Κώστας Παστρίμας
BMW: Σημαντική μείωση εκπομπών CO2
Η BMW ανακοίνωσε την μείωση των εκπομπών ρύπων CO2 του στόλου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022.

Η εντατική στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς τη βιωσιμότητα μέσω της ηλεκτροκίνησης, των εναλλακτικών καυσίμων αλλά και της αντίστοιχης οικολογικής διαδικασίας στον κύκλο παραγωγής φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Στην περίπτωση του Ομίλου BMW τα πράγματα κύλησαν με θετικό πρόσημο τη χρονιά που μας πέρασε καθώς ανακοίνωσε μείωση των ρύπων.

Το 2022 λοιπόν ο μέσος όρος εκπομπών CO2 στον στόλο οχημάτων του Ομίλου μειώθηκε κατά 9% και έπεσε στο επίπεδο των 105 γραμματίων ανά χιλιόμετρο. Βάσει προκαταρκτικών υπολογισμών για το 2022, η εταιρεία ξεπέρασε για άλλη μια φορά το όριο/στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση των 127 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο, κατά 22 γραμμάρια.

BMW

Η μείωση των εκπομπών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη εφαρμογή της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της εταιρείας. Το BMW Group πούλησε συνολικά περισσότερα από 215.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως το 2022. Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν σχεδόν το 9% των συνολικών πωλήσεων το 2022.

BMW

Ο στόχος του 2023 είναι να αυξηθεί αυτό το ποσοστό στο 15%, ενώ μέχρι το 2030 οι πωλήσεις θα πρέπει να ξεπερνούν το 50%. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αλυσίδα παραγωγής με τον Όμιλο BMW να σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 40% ανά όχημα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, αλυσίδα εφοδιασμού, παραγωγή και φάση χρήσης, από τα επίπεδα του 2019 έως το 2030.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!