Formula 1: H Alfa Romeo δημιούργησε ένα ρόλο που δεν υπάρχει σε άλλη ομάδα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: H Alfa Romeo δημιούργησε ένα ρόλο που δεν υπάρχει σε άλλη ομάδα
Η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως ο Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι θα είναι ο νέος εκπρόσωπος της ομάδας στην F1 για τη σεζόν του 2023.

Μία ασυνήθιστη ανακοίνωση μας επεφύλασσε η ομάδα της Alfa Romeo, λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη του νέου της μονοθεσίου. Η ελβετική ομάδα επισημοποίησε πως ο Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι θα είναι ο νέος εκπρόσωπός της στη Formula 1 από το 2023.

Ο Ιταλός είναι από το 2017 ο γενικός διευθυντής του Sauber Group και θα συνεχίσει στο ρόλο αυτό, παράλληλα με τα καθήκοντά του στην αγωνιστική ομάδα της Formula 1.

Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι

Στην ιεραρχία, θα βρίσκεται κάτω από τον CEO, Αντρέας Σάιντλ, ο οποίος θα είναι ο βασικός ενορχηστρωτής της ομάδας, η οποία θα μετονομαστεί σε Audi το 2026. Η θέση του Αλούνι Μπράβι, θα είναι του εκπροσώπου της ομάδας - είτε πρόκειται για υποχρεώσεις media είτε για συναντήσεις της Κομισιόν της F1 κτλ.

O CEO του Sauber Group, Αντρέας Σάιντλ, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω τον διορισμό του Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι στο ρόλο του εκπροσώπου της ομάδας στη Formula 1, ενώ παράλληλα θα εκτελεί και τα καθήκοντά του ως γενικός διευθυντής του Ομίλου. Η τεράστια εμπειρία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον έχει εξοπλίσει με όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για να πετύχει και η βαθιά γνώση του για την ομάδα, στην οποία εμπλέκεται για περισσότερα από πέντε χρόνια, θα εξασφαλίσει σταθερότητα και συνέχεια στην πρόοδό μας. Ο Αλεσάντρο θα εκπροσωπεί την ομάδα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Formula 1 και θα μου επιτρέψει να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη του ομίλου και στην προετοιμασία για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας περιμένουν».

Alfa Romeo F1

Από τη μεριά του, ο νέος εκπρόσωπος της Alfa Romeo, δήλωσε για το νέο του ρόλο στη Formula 1: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντρέας και τους μετόχους μας για την εμπιστοσύνη τους και θέλω να επαναλάβω τη δέσμευσή μου να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους και να εκπροσωπήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι τεράστιο προνόμιο να συνεχίσω να εργάζομαι με μια ομάδα απίστευτων ανθρώπων που, εδώ και πολλά χρόνια, με βοήθησαν να ενσωματωθώ στον όμιλο Sauber. Έχω πλήρη επίγνωση της δουλειάς που έχουμε μπροστά μας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Προσεγγίζω αυτό το έργο με ταπεινότητα, γνωρίζοντας ότι είμαι μέλος μιας ισχυρής ομάδας που θα ολοκληρώσει τη δουλειά για ένα επιτυχημένο μέλλον».

To νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

Alfa Romeo F1

Φωτογραφίες: Sauber Media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!