Πλησιάζει η παρουσίαση του Volkswagen ID.7

Πλησιάζει η παρουσίαση του Volkswagen ID.7

Κώστας Παστρίμας
Πλησιάζει η παρουσίαση του Volkswagen ID.7
Η Volkswagen θα παρουσιάσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023 το νέο ID.7 με το έξυπνο σύστημα κλιματισμού.

Το επόμενο μοντέλο που έχει ανακοινώσει η Volkswagen και αφορά την ηλεκτροκίνηση είναι το ID.7. Πρόκειται για το έκτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και διευρύνει την γκάμα των οικογενειακών σεντάν μοντέλων της μάρκας. Το νέο ID.7 αναμένεται να κάνει την πρώτη του παγκόσμια πρεμιέρα το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Μία από τις σημαντικές καινοτομίες του ID.7 είναι το έξυπνο σύστημα κλιματισμού που έχει εξελίξει η Volkswagen. Το συγκεκριμένο σύστημα κλιματισμού ψύχει ή θερμαίνει ταχύτερα το εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν από την έναρξη μίας διαδρομής. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι αεραγωγοί ξεκινούν να διανέμουν τον αέρα σε όλο το εσωτερικό του οχήματος μόλις ο οδηγός πλησιάσει με το κλειδί.

VW

Το σύστημα ενεργοποιείται ακόμα και με φωνητικές εντολές και λαμβάνει υπόψη τη θέση του ήλιου καθώς και τις ατομικές προτιμήσεις του χρήστη. Η λειτουργία ελέγχου του συστήματος κλιματισμού του ID.7 βρίσκεται στη βάση της νέας οθόνης infotainment 15 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα ορατή και μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα απλό πάτημα του δαχτύλου. Όλες οι προτιμήσεις του οδηγού αποθηκεύονται και το αυτοκίνητο αναλαμβάνει μετά να «θυμάται» τις ρυθμίσεις που προτιμάει ο χρήστης.

VW

Πρωτοποριακό είναι το σύστημα ανίχνευσης της θέσης του ήλιου. Ένας αισθητήρας στην περιοχή του παρμπρίζ ανιχνεύει τη γωνία πρόσπτωσης του ηλιακού φωτός σε συνθήκες με υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και υψηλή ηλιακή ένταση. Εάν ο ήλιος λάμπει έντονα σε μία από τις δυο πλευρές του οχήματος, το ID.7 προσαρμόζει την ένταση της ροής του αέρα, όντας πιο έντονη στις θερμότερες περιοχές: πρώτα προς την αντίστοιχη πλευρά της καμπίνας και στη συνέχεια, σε δεύτερο βήμα, προς τους επιβάτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!