WSBK: Με το νούμερο 1 ο Άλβαρο Μπαουτίστα το 2023 (vid)

Κώστας Παστρίμας
WSBK: Με το νούμερο 1 ο Άλβαρο Μπαουτίστα το 2023 (vid)
Η Ducati παρουσίασε την αγωνιστική ομάδα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2023.

Παράλληλα με την παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας του MotoGP, η Ducati παρουσίασε τα νέα χρώματα και στην πρωταθλήτρια ομάδα της στα Superbike. Στο χειμερινό θέρετρο Μαντόνα ντι Καμπίλιο λοιπόν ο πρωταθλητής του 2022, Άλβαρο Μπαουτίστα παρουσίασε τα χρώματα της νέας μοτοσικλέτας και παράλληλα έκανε γνωστό το νούμερο με το οποίο θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά.

Ο Ισπανός βετεράνος αποφάσισε να αφήσει το αγαπημένο του νούμερο 19 και επέλεξε να αγωνιστεί το 2023 με το νούμερο 1. Ο Μπαουτίστα, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που είχε το 2022 από τους Τζόναθαν Ρέα και Τόπρακ Ραζγκατλίογλου κατάφερε να δείξει χαρακτήρα, ήταν πολύ γρήγορος και με σύμμαχο την εμπειρία του πέτυχε τον στόχο που ήταν ο τίτλος. Η Ducati Panigale V4 R ήταν πολύ ανταγωνιστική κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023.

Ducati

Στο πλευρό του Μπαουτίστα θα βρεθεί για δεύτερη χρονιά ο Μάικλ Ρινάλντι ο οποίος έδειξε την ταχύτητα και την αξία του πέρυσι σε αρκετές περιπτώσεις. Ο ίδιος μαζί με τον Μπαουτίστα θα βρεθούν σε λίγες ημέρες στη Χερέθ για τις πρώτες δοκιμές του 2023, ενώ το πρωτάθλημα αρχίζει σε έναν μήνα, στο Philip Island της Αυστραλίας.

Ducati

Ο Άλβαρο Μπαουτίστα, είπε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της ομάδας: «Η επιλογή του να αγωνιστώ με το νούμερο 1 σημαίνει ότι ο στόχος μας μπορεί να είναι μόνο ένας: να κερδίσουμε. Θα έχουμε μεγάλη πίεση αλλά την ίδια στιγμή θα είμαστε ήρεμοι, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε συγκεντρωμένοι, αλλά με ηρεμία. Θα έχουμε μια νέα μοτοσικλέτα και παρότι δεν θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το 2022, θα πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα. Πρέπει να κοιτάξουμε τις λεπτομέρειες για να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση».

Βίντεο της παρουσίασης της ομάδας WSBK.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!