Μια Vespa αφιερωμένη στη «Χρονιά του Λαγού»

Κώστας Παστρίμας
Μια Vespa αφιερωμένη στη «Χρονιά του Λαγού»
Η Vespa θα ξεκινήσει τη διάθεση της επετειακής 946 την ημέρα έναρξης του κινεζικού ζωδιακού ημερολογίου.

Η πρώτη παρουσίαση της Vespa 946 πραγματοποιήθηκε πριν από 10 χρόνια και ήταν αφιερωμένη στην ίδρυση της μάρκας στο μακρινό 1946. Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε φουτουριστικό σχεδιασμό και βγήκε σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, ενώ μέσα στην προηγούμενη δεκαετία το είδαμε σε διάφορες ειδικές εκδόσεις όπως η υπέροχη Christian Dior Edition.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της 946 η Vespa αποφάσισε να τιμήσει ξανά το μοντέλο με μια ακόμα ειδική έκδοση. Αυτήν τη φορά το δημοφιλές scooter είναι εμπνευσμένο από το κινεζικό ζωδιακό ημερολόγιο καθώς είναι αφιερωμένη στη «Χρονιά του Λαγού» που είναι το 2023 για τους Κινέζους. Το δημοφιλές scooter είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα με πολλές μαύρες λεπτομέρειες, ενώ στη μάσκα εμπρός και στην ουρά δεσπόζουν τα γραφικά ενός λαγού με κόμικ αισθητική.

Vespa

Η Vespa 946 10th Anniversario θα παραχθεί σε 1.000 μονάδες και ξεκίνησε η διάθεσή της στις 22 Ιανουαρίου, την ημερομηνία δηλαδή της έναρξης του κινεζικού ζωδιακού ημερολογίου. Η Vespa μάλιστα αναφέρει πως αυτή η έκδοση είναι η πρώτη από μια σειρά 12 εκδόσεων που θα βγουν τα επόμενα χρόνια και θα έχουν αναφορά στα κινεζικά ζώδια.

Vespa

Περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε η τιμή του, ωστόσο από τις εικόνες και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για ένα ακόμα ιταλικό έργο τέχνης.

Vespa

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!