MotoGP: Παρουσιάστηκε η Gresini Ducati με νέα χρώματα και νέο lineup

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Παρουσιάστηκε η Gresini Ducati με νέα χρώματα και νέο lineup
Η Gresini Ducati παρουσίασε τους αναβάτες και τα νέα χρώματα της μοτοσικλέτας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023.

Λίγα 24ωρα πριν την παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Ducati στους Δολομίτες, η δορυφορική ομάδα της Gresini παρουσίασε τα δικά της χρώματα για το MotoGP του 2023. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στα χρώματα της Gresini είναι η αύξηση του κόκκινου σε σχέση με πέρυσι. Οι μοτοσικλέτες συνεχίζουν να είναι γαλάζιες στο μεγαλύτερο μέρος τους και στη θέση του αναβάτη έχει προστεθεί έντονο κόκκινο της Ducati.

Το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο σημείο είναι ο νέος αναβάτης της ομάδας Άλεξ Μάρκεθ. Ο Ισπανός εγκατέλειψε με ανακούφιση την Honda στο τέλος του 2022 και προτίμησε να μετακομίσει στη δορυφορική ομάδα της Ducati με στόχο να βρει επιτέλους μια μοτοσικλέτα την οποία θα μπορεί να οδηγήσει.

MotoGP

Από τις πρώτες κιόλας δοκιμές στη Βαλένθια μετά το τέλος του πρωταθλήματος MotoGP 2022, ο Μάρκεθ διαπίστωσε τα προτερήματα της GP22 και έδειξε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα με την ιταλική μοτοσικλέτα. Στο πλευρό του Άλεξ Μάρκεθ θα βρεθεί ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα για δεύτερη χρονιά.

MotoGP

Ο Άλεξ Μάρκεθ, αδερφός του 6 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι ιδιαίτερη ημέρα. Η συνοχή της ομάδας και η ετοιμότητά της μου δίνει ένα σπουδαίο συναίσθημα. Τώρα αρχίζει η δουλειά για την προετοιμασία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για τον πρώτο αγώνα του Πορτιμάο. Ο στόχος είναι να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στη χρονιά διότι θα μας δώσει τον ρυθμό για όλο το 2023. Έχουμε τα εργαλεία και τη θέληση να πάμε καλά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά η σωστή προσέγγιση βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις».

MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!