Formula 1: Ένα ακόμα μονοθέσιο πέρασε τα crash tests

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ένα ακόμα μονοθέσιο πέρασε τα crash tests
Μετά τη Haas, ήρθε η σειρά της Scuderia AlphaTauri να δηλώσει επιτυχία στις δοκιμές πρόσκρουσης της FIA.

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του νέου της δημιουργήματος μπαίνει η Scuderia AlphaTauri, αφού όπως γνωστοποίησε μέσω δημοσίευσης στα επίσημα social media της, η AT04 πέρασε τις δοκιμές πρόσκρουσης της FIA.

Η ιταλική ομάδα έχει προγραμματίσει την επίσημη παρουσίαση των νέων της χρωμάτων και της ανανεωμένης σύνθεσής της, για τις 11 Φεβρουαρίου, στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όμως εκεί δεν θα δούμε την τελική μορφή του μονοθεσίου με το οποίο θα μάχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2023 – είναι πολύ νωρίς. Όλες οι ομάδες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν όλο το διαθέσιμο χρόνο, γι’ αυτό και παρουσιάζουν την τελική μορφή των νέων τους «όπλων» λίγο πριν τις δοκιμές εξέλιξης.

Αυτές φέτος θα πραγματοποιηθούν στις 23 με 25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν.

Η Scuderia AlphaTauri μπήκε με το αριστερό στη νέα εποχή τεχνικών κανονισμών της Formula 1, αφού υποχώρησε στην ένατη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Το 2023 θα έχει ανανεωμένη σύνθεση, αφού στο πλευρό του Γιούκι Τσουνόντα θα είναι ο Νικ ντε Βρις, στην πρώτη του πλήρη σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!