Bentley Motors: Πωλήσεις-ρεκόρ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πανδημίας

Bentley Motors: Πωλήσεις-ρεκόρ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πανδημίας

Κώστας Μπιτσικώκος
Bentley Motors: Πωλήσεις-ρεκόρ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πανδημίας
Η βρετανική μάρκα ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 15.000 παραδόσεις αυτοκινήτων σε μια χρονιά.

Το 2022 έφερε συσσώρευση προβλημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς στα... απόνερα της πανδημίας προστέθηκε ο Πόλεμος στην Ουκρανία, με συνέπειες στο κόστος ενέργειας και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Και όμως η μία μετά την άλλη, οι πολυτελείς μάρκες ανακοινώνουν ρεκόρ πωλήσεων για το περασμένο έτος.

Στα χνάρια λοιπόν της Rolls-Royce και της Bugatti, η Bentley Motors σημείωσε ρεκόρ το 2022, με 15.174 παραδόσεις νέων αυτοκινήτων. Ήταν η πρώτη φορά που ξεπέρασε το όριο των 15.000 σε μια χρονιά, σημειώνοντας άνοδο πωλήσεων 4% σε σχέση με το 2021.

Η αυξημένη ζήτηση σε Αμερική (Βόρεια και Λατινική), Ευρώπη και Ασία/Ειρηνικός (άνοδος 1%, 11% και 23% αντίστοιχα) κάλυψε την πτώση 9% που καταγράφηκε στην Κίνα, η οποία οφείλεται στους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού. Πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Bentley παρέμεινε το SUV Bentayga, αντιπροσωπεύοντας το 42% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. Η σειρά Continental GT και GT Convertible είχε μερίδιο 30%, ενώ η Flying Spur το υπόλοιπο 28%.

Bentley Bentayga

«Σε μια χρονιά γεμάτη απρόβλεπτα γεγονόταν, η εταιρεία ξεπέρασε τις δυσκολίες και επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα, φθάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων. Αυτό υπογραμμίζει τη δύναμη της μάρκας, την άριστη λειτουργία και την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τα μοντέλα μας», σχολίασε ο Πρόεδρος και CEO της Bentley Motors, Έιντριαν Χόλμαρκ.

Photo Credits: Bentley Motors

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!