Επιμένει φουτουριστικά η Yamaha

Κώστας Παστρίμας
Επιμένει φουτουριστικά η Yamaha
Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Yamaha στα οχήματα αστικής μετακίνησης δημιούργησε το Augur.

Η Yamaha έχει ξεκινήσει μια νέα σχεδιαστική τάση στα δίκυκλα αστικής μετακίνησης η οποία ακολουθεί πιο ριζοσπαστικά και φουτουριστικά μοντέλα. Η αρχή είχε γίνει με το Aerox 155 πριν από μερικούς μήνες και τώρα είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα ακόμα scooter με ακραίο σχεδιασμό και πρωτοποριακή τεχνολογία.

Το Yamaha Augur σχεδιαστικά είναι κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ξανά, ιδιαίτερα όσον αφορά την μάσκα στο εμπρός μέρος. Στο κέντρο της αιχμηρής μετωπικής επιφάνειας δεσπόζει έναν προβολέας LED ο οποίος δεν είναι απλά ένας προβολέας. Διαθέτει τεχνολογία ημι-ενεργητικής λειτουργίας (φώτα στροφής), ενώ με ένα έξυπνο λογισμικό αλλάξει τη «θερμότητα» του φωτός για να έχει την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στον φωτισμό.

Yamaha

Ο κινητήρας του Augur είναι ο γνωστός BlueCore των 155 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 14,8 ίππους και 13,9 Nm ροπής. Συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο CVT και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ διαθέτει και Start/Stop. Το βάρος του scooter είναι 132 κιλά και το ρεζερβουάρ καυσίμου στα 6,1 λίτρα, ενώ οι αναρτήσεις είναι συμβατικές με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω.

Yamaha

Στα φρένα το scooter της Yamaha διαθέτει ABS με δίσκους σε κάθε τροχό. Το πάτωμα είναι επίπεδο για εύκολη επιβίβαση/αποβίβαση και μεταφορά αντικειμένων και η σέλα φαρδιά και ευρύχωρη. To Augur διαθέτει επίσης οθόνη LCD πληροφοριών με σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone. Προς το παρόν το νέο αυτό scooter θα είναι διαθέσιμο στην Ασία, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να το δούμε και στην Ευρώπη.

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!