Επιστρέφει το θηρίο της KTM (vid)

Κώστας Παστρίμας
Επιστρέφει το θηρίο της KTM (vid)
Η KTM παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του ακραίου Super Adventure 1290 R για το 2023.

Η KTM λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της «απλής» έκδοσης του Super Adventure 1290 S για το 2023, έδωσε στο κοινό τη δεύτερη γενιά της έκδοσης R του πληθωρικού μοντέλου. Πρόκειται για ένα μοντέλο κατασκευασμένο να μη σταματάει πουθενά, να μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα με το τερέν που βρίσκεται κάτω από τις ρόδες του.

Η KTM Super Adventure 1290 R είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό δικύλινδρο LC8 κινητήρα των 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 138Nm ροπής. Είναι κατά 1,6 κιλά ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του και συνοδεύεται από τα πολύ εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα της KTM. Στη σουίτα των ηλεκτρονικών συναντάμε μονάδα αδράνειας 6D, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, ABS στροφής, επιλογή οδήγησης Off-Road και πολλές ακόμα λειτουργίες.

KTM

Οι αναρτήσεις της έκδοσης R μπορεί να μην είναι ημι-ενεργητικές, ωστόσο είναι εξελιγμένες από το αγωνιστικό τμήμα της KTM. Στο εμπρός μέρος συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 48mm της WP XPLOR και πίσω ένα μονό αμορτισέρ διαδρομής 220mm πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo, ενώ οι τροχοί είναι αλουμινένιοι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με τρακτερωτά ελαστικά της Bridgestone.

KTM

Στον εξοπλισμό το Super Adventure 1290 R διαθέτει το νέο σύστημα πλοήγησης Turn-by-Turn+ με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. Επιπλέον, αναβαθμισμένο είναι το σύστημα συνδεσιμότητας μέσω της οθόνης TFT 7 ιντσών και της εφαρμογής KTMCοnnect, ενώ ο αναβάτης απολαμβάνει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών και quickshifter.

Βίντεο παρουσίασης του Super Adventure 1290 R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!