Η Yoshimura «ανάγκασε» την Suzuki να επιστρέψει στους αγώνες (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Yoshimura «ανάγκασε» την Suzuki να επιστρέψει στους αγώνες (vid)
Η Suzuki, μέσω της Yoshimura ανακοίνωσε ότι το 2023 θα αγωνιστεί - ξανά - στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Πολλοί μπορεί να μην το πιστέψετε, αλλά η Suzuki θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2023! Αυτήν την βόμβα ενεργοποίησε η ανακοίνωση της Yoshimura SERT Motul Team η οποία ξεκαθάρισε ότι το 2023 θα επιστρέψει με την Suzuki.

Πρέπει να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Suzuki, μετά το καλοκαίρι που μας πέρασε, ανακοίνωσε επίσημα ότι διακόπτει τη συμμετοχή της τόσο στο MotoGP όσο και στο EWC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) για να μεταφέρει πόρους στη γραμμή παραγωγή της. Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες, η Suzuki Racing ανακοίνωσε πως κλείνει την ειδική ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στο τέλος του 2022 αποχαιρετώντας το κοινό.

suzuki

Όλα αυτά από ότι φαίνεται πάνε περίπατο, καθώς η Suzuki τελικά υπέκυψε στις πιέσεις της Yoshimura και αποφάσισε να στηρίξει τις προσπάθειες της ομάδας και στο πρωτάθλημα του 2023. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας, Γιοχέι Κάτο, σχολίασε: «Με ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι η Yoshimura SERT Motul θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIM το 2023. Η ανακοίνωση της Suzuki Motor Corporation για τερματισμό της συμμετοχής της στο MotoGP και το EWC στο τέλος του 2022 ήταν πολύ δύσκολη να τη χωνέψουμε».

suzuki

«Παρόλα αυτά, δεχτήκαμε την απόφαση και ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε διαφορετικά πράγματα για το 2023. Η Suzuki ωστόσο αποφάσισε να στηρίξει τη νέα ομάδα και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε την Suzuki στο υψηλότερο επίπεδο», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας. Αυτό που μένει να απαντηθεί αν θα έχουμε την ίδια ευχάριστη έκπληξη και στο MotoGP, αν και εκεί η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη - και σίγουρα πιο δαπανηρή.

Βίντεο της Yoshimura Suzuki.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!