Τέλος η Audi για τον Ρόσι, μετακομίζει στην BMW

Κώστας Παστρίμας
Τέλος η Audi για τον Ρόσι, μετακομίζει στην BMW
Ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε συμμετοχή μαζί με την ομάδα του, στο Bathurst 12 Hours με BMW M4 GT3.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει ακάθεκτος την καριέρα του στους τέσσερις τροχούς και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων GT. Αφού ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά στο GT World Challenge αποφάσισε στις αρχές του 2023 να πάρει μέρος σε έναν πολύ διάσημο αγώνα της Αυστραλίας το Bathurst 12H, αλλά και στον 24ωρο αγώνα GT3 του Μπουμπάι.

Ο αγώνας Bathurst 12 Hours είναι ένας από τους πιο διάσημους αγώνες αντοχής στον κόσμο και οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου των GT αγώνων μαζεύονται στην Αυστραλία για να αντιμετωπίσουν τόσο τους αντιπάλους τους όσο και την πρόκληση της απαιτητικής πίστας. Ο Ρόσι σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος οδηγός GT, ωστόσο στη διάρκεια της χρονιάς βελτιώθηκε σημαντικά και δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Rossi

Ο αγώνας Bathrust 12 Hours πραγματοποιείται στις 3-5 Φεβρουαρίου και ο Ρόσι θα πάρει μέρος με την ομάδα VR46. Αυτήν τη φορά δεν θα έχει στα χέρια του την Audi R8 LMS, αλλά μια BMW M4 GT3 και θα έχει στο πλευρό του τους Μαξίμ Μάρτιν και Αουγκούστο Φάρφους.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ρόσι θα αγωνιστεί με την BMW M4. Πιο νωρίς, στα μέσα Ιανουαρίου, ο Ρόσι θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Ντουμπάι, όπου θα οδηγήσει το γερμανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Θα συνεργαστεί επίσης με τον Μαξίμ Μάρτιν, αλλά θα έχει στο πλευρό του τον πρώην οδηγό F2 Σίν Ζελαέλ και τον οδηγό GT4, Τίμ Γουέιλ. Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε τον Ιταλό στον διάσημο αμερικανικό αγώνα Sebring 12 Hours, αλλά και στον 24ωρο αγώνα του Spa μέσα στο 2023.

Rossi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!