Καινούρια έκδοση Champion της Ducati Panigale V4 S

Κώστας Παστρίμας
Καινούρια έκδοση Champion της Ducati Panigale V4 S
Η Ducati παρουσίασε δύο καινούριες Panigale V4 S βαμμένες στα χρώματα των πρωταθλητών της.

Το 2022 ήταν μια από τις καλύτερες αγωνιστικές χρονιές για την Ducati. Οι Ιταλοί επέστρεψαν έπειτα από 15 χρόνια στην κορυφή του MotoGP με τον Πέκο Μπανάια, ενώ διέλυσαν τον ανταγωνισμό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με τον Άλβαρο Μπαουτίστα και την πανίσχυρη Panigale V4R.

Για να δείξει την ευγνωμοσύνη στους αναβάτες της η Ducati δημιούργησε δύο νέες Panigale V4 S στα χρώματα των αγωνιστικών μοτοσικλετών της ιταλικής μάρκας. Η πρώτη είναι η Panigale V4 S στα χρώματα της Lenovo Ducati Team του MotoGP με το νούμερο 63 και η δεύτερη η Panigale V4 S στα χρώματα της Aruba.it Ducati Team με τον νούμερο 19.

Ducati

Οι δύο μοτοσικλέτες φέρουν την υπογραφή των αναβατών στο ρεζερβουάρ, ενώ στην πάνω πλάκα τιμονιού από αλουμίνιο υπάρχει χαραγμένο το μοντέλο και ο αριθμός της έκδοσης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Champion Edition θα κατασκευαστούν σε μόλις 260 μονάδες, για να τιμήσουν τη χρονιά ίδρυσης της εταιρείας πίσω στο 1926.

Όσο για τις Panigale, στο τεχνικό κομμάτι είναι εξοπλισμένες με ξηρό συμπλέκτη STM-EVO SBK, εξάτμιση της Akrapovic για χρήση στο δρόμο, σύστημα φρένων της Brembo Stylema R, Rizoma αλουμινένια μαρσπιέ και αγωνιστική ζελατίνα.

Ducati

Παράλληλα, η Ducati προσφέρει και το σύστημα Data Analyzer+ το οποίο ρυθμίζει και καταγράφει τις επιδόσεις της μοτοσικλέτας. Φυσικά, σε πολλά σημεία της Panigale βρίσκει κανείς εξαρτήματα από ανθρακονήματα. Η τιμή της μοτοσικλέτας δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο αναμένεται να γίνει ανάρπαστη μόλις ανοίξουν οι παραγγελίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!