Η Triumph μπαίνει επίσημα σε αγώνες motocross

Κώστας Παστρίμας
Η Triumph μπαίνει επίσημα σε αγώνες motocross
Η Triumph ανακοίνωσε την συμμετοχή της στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Supercross το 2024.

Η Triumph είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι σχεδιάζει να εισέλθει στον κόσμο των χωμάτινων αγώνων τα επόμενα χρόνια. Οι Βρετανοί έχουν στήσει μια πολύ ισχυρή ομάδα εξέλιξης και σχεδιασμού μοτοσικλετών motocross και enduro τα τελευταία χρόνια και από ότι φαίνεται είναι έτοιμοι να δείξουν στον κόσμο τι έχουν ετοιμάσει.

Το πρώτο αγωνιστικό βήμα της Triumph θα γίνει στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Supercross. Η αγωνιστική ομάδα θα προετοιμαστεί δυνατά το 2023 και θα κάνει την επίσημη πρώτη της εμφάνιση το 2024 με πλήρη συμμετοχή και εργοστασιακή υποστήριξη.

Triumph

Το σχέδιο είναι σε πρώτη φάση να πάρει μέρος στην κατηγορία των 250 κ.εκ. με ένα νέο τετράχρονο μοντέλο, ενώ το 2025 να επεκτείνει τη συμμετοχή της στην κατηγορία των 450 κ.εκ. Αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο πολύπειρος Μπόμπι Χιούιτ, ενώ στο πλευρό του θα είναι και ο Στέφαν Γουέστφαλ.

Triumph

Ο Μπόμπι Χιούιτ, δήλωσε: «Πάντα πίστευα ότι τελικά θα επιστρέψω στους αγώνες, αλλά το να το κάνω με μια εμβληματική μάρκα όπως η Triumph συμβαίνει μία φορά στη ζωή. Είναι τιμή μου που θα δουλέψω με όλους τους ανθρώπους του εργοστασίου του Χίνκλεϋ και ανυπομονώ να βγούμε στην πίστα και να αγωνιστούμε το 2024 στο SMX».

Triumph

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!