Σπουδαία βράβευση για το Audi RS Q e-tron

Σπουδαία βράβευση για το Audi RS Q e-tron

Κώστας Παστρίμας
Σπουδαία βράβευση για το Audi RS Q e-tron
Η Audi Sport βραβεύτηκε για το κορυφαίο σύστημα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης του αγωνιστικού RS Q e-tron.

Λίγο πριν την έναρξη του διάσημου Ράλλυ Ντακάρ 2023 η Audi δέχτηκε μια κορυφαία διάκριση για το αγωνιστικό της RS Q e-tron. Το εξειδικευμένο περιοδικό Race Tech πραγματοποίησε στο Λονδίνο το Συμπόσιο Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο οποίο ειδικοί από όλο τον κόσμο ανταλλάσσουν απόψεις για τις πιο πρόσφατες τάσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εκεί, το Audi RS Q e-tron βραβεύτηκε στην κατηγορία για την καλύτερη αγωνιστική μονάδα ισχύος «Racecar Powertrain of the Year». Υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία ήταν οι Mercedes (Formula E), Toyota (Le Mans Hypercar) και Swindon (BTCC Touring Cars). Το αγωνιστικό μοντέλο έκανε το 2022 την πρώτη του εμφάνιση στο Ράλλυ Ντακάρ και αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοση και την αντοχή του.

Audi

Για το 2023 η ομάδα της Audi Sport ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του αυτοκινήτου στον διάσημο αγώνα με στόχο αυτήν τη φορά την επικράτηση. Η ομάδα προετοιμάστηκε εντατικά και μάλιστα πήρε τη νίκη τον Μάρτιο που μας πέρασε στο Abu Dhabi Desert Challenge με οδηγό τον Στεφάν Πετερχανσέλ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη ηλεκτρικού οχήματος σε αγώνα Cross-Country.

Audi

O Επικεφαλής Εξέλιξης της Audi Sport Racing, Στέφαν Ντράιερ, δήλωσε: «Η κατάκτηση αυτού του βραβείου και η παραλαβή του για λογαριασμό της Audi Sport στο Λονδίνο ήταν μια ιδιαίτερη και έντονα συναισθηματική στιγμή. Όλη η ομάδα μπορεί να είναι περήφανη για αυτό το βραβείο. Η ιστορία από τη σύλληψη της ιδέας του μετατροπέα ενέργειας, στα πρώτα στάδια εξέλιξης, έως την υλοποίησή της στο αγωνιστικό του Ράλλυ Ντακάρ θα μας μείνει για πάντα αξέχαστη. Το θάρρος, η αφοσίωση, η επιμονή, αλλά πάνω απ' όλα η ταύτιση όλων με αυτή την προσπάθεια απέδωσαν καρπούς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!