Αυτή είναι η εξωτική Aprilia RSV4 XTrenta (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η εξωτική Aprilia RSV4 XTrenta (vid)
Το απόλυτο δίτροχο πίστας της Aprilia με τους 230 ίππους και τα 166 κιλά.

Η Aprilia στις αρχές του 2022 έφτασε ένα σημαντικό ορόσημο που είναι τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου σε διεθνές επίπεδο στους αγώνες Grand Prix. Με μια RS125 και αναβάτη τον Αλεσάντρο Γκραμίνι κυριάρχησε στην κατηγορία των GP125 και κάπως έτσι ξεκίνησε η μοναδική της πορεία στους αγώνες.

Για να γιορτάσει την συγκεκριμένη περίσταση η Aprilia δημιούργησε μια άκρως εξωτική RSV4. Η ονομασία της XTrenta παραπέμπει στα 30 χρόνια από τον πρώτο τίτλο και η μοτοσικλέτα εμπεριέχει όλη την αγωνιστική τεχνογνωσία της Aprilia Racing του MotoGP. Ξεκινώντας από το κουστούμι είναι όλο από ανθρακονήματα και περιλαμβάνει αεροδυναμικά φτερά εξελιγμένα στο MotoGP. Μάλιστα, για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα παραγωγής έχει τοποθετηθεί το αεροδυναμικό φτερό κάτω από το ψαλίδι.

aprilia

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V4 των 1.099 κ.εκ. ο οποίος στην περίπτωση της XTrenta αποδίδει 230 ίππους. Το σύστημα εξάτμισης είναι της SC Project από τιτάνιο, ενώ το σύστημα ελέγχου προέρχεται από το MotoGP της Magneti Marelli. Οι αναρτήσεις είναι φυσικά της Ohlins προδιαγραφών WSBK, ενώ τα φρένα είναι της Brembo σε δίσκους 330mm.

Aprilia

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους τροχούς οι οποίοι είναι από μαγνήσιο της Marchesini, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα προέρχονται από το αγωνιστικό τμήμα της Aprilia και ελέγχονται από ειδική οθόνη της JetPrime. Η RSV4 XTrenta βγήκε σε μόλις 100 μονάδες και η τιμή της ορίστηκε στις 50.000 ευρώ. Οι παραγγελίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και κάτι μας λέει ότι έχει ήδη εξαντληθεί.

Απολαύστε το θαύμα της Aprilia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!