Τιμή και δόξα στον Μάσιμο Ταμπουρίνι (vid)

Κώστας Παστρίμας
Τιμή και δόξα στον Μάσιμο Ταμπουρίνι (vid)
Με μια εντυπωσιακή MV Agusta F4 αφιερωμένη στον Μάσιμο Ταμπουρίνι τιμάει τον τεράστιο Ιταλό σχεδιαστή ο γιος του.

Μόνο δύο μοτοσικλέτες στην ιστορία των δύο τροχών έχουν γίνει εκθέματα του περίφημου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Guggenheim στη Νέα Υόρκη. Η μία είναι η Ducati 916 και η δεύτερη είναι η MV Agusta F4. Ποιο είναι το κοινό τους χαρακτηριστικό; Ο σχεδιαστής τους που δεν είναι άλλος από τον τεράστιο Μάσιμο Ταμπουρίνι.

Ο Μάσιμο Ταμπουρίνι έφυγε από τη ζωή το 2014 αφήνοντας πίσω του μια μοναδική κληρονομιά, αλλά και ένα σπουδαίο σχεδιαστικό κέντρο που συνέχισε ο γιος του Αντρέα Ταμπουρίνι. Με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η MV Agusta F4, ο Αντρέα Ταμπουρίνι αποφάσισε να σχεδιάσει μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας σε συνεργασία με την MV Agusta.

MV Agusta

Η μοτοσικλέτα ονομάστηκε Tamburini Corse F43 Tributo και είναι σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ η βαφή θα γίνει στο χέρι με απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια. Το πίσω μέρος ακολουθεί την ιδιαίτερη σχεδιαστική δομή της αρχικής μοτοσικλέτας, ενώ και ο προβολέας εμπρός με την αιχμηρή μάσκα είναι σήμα κατατεθέν της ξεχωριστής F4.

MV Agusta

Η F43 θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες και θα χωριστεί σε πεντάδες με διαφορετικούς χρωματισμούς οι οποίοι είναι F43 Mamba, F43 Serie Oro, F43 Tamburini, F43 Veltro και F43 Viper. Η μοτοσικλέτα έγινε διαθέσιμη προς παραγγελία στις 28 Νοεμβρίου, ημερομηνία γενεθλίων του Μάσιμο Ταμπουρίνι.

Βίντεο της F43 Tributo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!