Στην κορυφή του Euro NCAP το Ford Ranger (vid)

Στην κορυφή του Euro NCAP το Ford Ranger (vid)

Κώστας Παστρίμας
Στην κορυφή του Euro NCAP το Ford Ranger (vid)
Το σκληροπυρηνικό pick-up της Ford επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και στην ασφάλεια στις δοκιμές του Euro NCAP.

Το επιβλητικό Ford Ranger από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για τις απίθανες ικανότητές του εκτός δρόμου, την ποιότητα και τις επιδόσεις του. Πλέον το pick-up της Ford μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι ένα από τα πιο ασφαλή οχήματα της αγοράς χάρη στις διακρίσεις που πέτυχε στο Euro NCAP.

Ο ανεξάρτητος φορέας πιστοποίησης ασφάλειας οχημάτων της Ευρώπης Euro NCAP δεν στάθηκε εμπόδιο στο Ranger να δείξει και εκεί τις ικανότητές του. Κατάφερε να αποσπάσει την ανώτερη διάκριση 5 αστέρων και να αποδείξει ότι η δομή του αμαξώματος και οι σύγχρονες τεχνολογίες το έχουν φέρει στο υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Ford

Το νέο Ford Ranger είναι εφοδιασμένο με ένα πλήθος από έξυπνα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία συμβάλλουν στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας των επιβατών. Ανάμεσά τους συναντάμε το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop/Go το οποίο επιτρέπει στον οδηγό του αυτοκινήτου να διατηρεί μια προκαθορισμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και το σύστημα Lane Centering που βοηθά τον οδηγό να διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας.

Ford

Σημαντικά επίσης συστήματα είναι τα Traffic Sign Recognition και Traffic Sign Recognition με αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος ανάγκης που ειδοποιεί τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση με όχημα, ποδηλάτη ή πεζό. Ο Χάνς Σεπ. Γενικός Διευθυντής της Ford Ευρώπης, τόνισε: «Το Ford Ranger ήταν το πρώτο pick-up που τιμήθηκε με 5 αστέρια από τον Euro NCAP το 2011, και επομένως το γεγονός ότι θέτει τα πρότυπα για μία ακόμα φορά, αποτελεί την επικύρωση της σκληρής δουλειάς που έγινε από την παγκόσμιας κλάσης ομάδα των μηχανικών μας. Είναι το pick-up με την καλύτερη βαθμολογία μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα πιο απαιτητικά πρότυπα του 2022 της ανεξάρτητης αρχής ασφαλείας».

Βίντεο του Ford Ranger στο Euro NCAP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!