Τι είναι η Mixed Reality της BMW

Τι είναι η Mixed Reality της BMW

Κώστας Παστρίμας
Τι είναι η Mixed Reality της BMW
Η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά στη Λισαβόνα μια νέα εμπειρία  οδήγησης την M Mixed Reality.

Όταν ο κόσμος του gaming και του αυτοκινήτου συνεργάζονται τότε σίγουρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό. Η BMW στο πλαίσιο του Web Summit στη Λισαβόνα παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα οδηγικής εμπειρίας το οποίο ονομάζεται M Mixed Reality και συνδυάζει την πραγματική οδήγηση με το εικονικό περιβάλλον.

Το σύστημα M Mixed Reality λειτουργεί ως εξής: Με τη χρήση VR/MR (Εικονικής/Ανάμικτης Πραγματικότητας) εξοπλισμού ο οδηγός είναι σε θέση να βιώσει όλες τις προκλήσεις της πραγματικής οδήγησης του αυτοκινήτου του σε ένα εικονικό περιβάλλον. Υψηλές ταχύτητες, αποφυγή εμποδίων, στρίψιμο με οριακές ταχύτητες είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να απολαύσει ο οδηγός μεταφέροντας το BMW του σε gaming περιβάλλον.

BMW

Το σύστημα M Mixed Reality εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Epic Games για την BMW M2 και επιτρέπει στους οδηγούς και τα οχήματά τους να εμβυθίζονται σε έναν εικονικό κόσμο. Με τη βοήθεια της ισχυρής μηχανής gaming της Epic Games (Unreal Engine), δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιο του BMW Group, το οποίο σχεδιάστηκε και προσομοιώθηκε πλήρως σε εικονικό περιβάλλον. Μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς, το BMW Group θα ψηφιοποιήσει επίσης όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιώντας τρισδιάστατες σαρώσεις laser.

BMW

Μεταξύ των τεχνολογιών που εφαρμόστηκαν είναι η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality), η διομαδική ανάπτυξη οχημάτων, οι λύσεις Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) και το iFactory Lydia. Ο Φράνκ βαν Μίλ, CEO της M, σχολίασε: «Αυτή είναι η απάντηση σε όποιον ρωτά πώς μπορεί να είναι οι εικονικές εμπειρίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο μέλλον. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να βιώσουν αυτό το νέο συναίσθημα - και με το M Mixed Reality, τους προσφέρουμε μία κατάλληλη λύση για κάτι τέτοιο».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!