Αυτά είναι τα πρωτότυπα ηλεκτρικά της Kymco (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτά είναι τα πρωτότυπα ηλεκτρικά της Kymco (vid)
Η Kymco παρουσίασε στο Μιλάνο δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα που δείχνουν το μέλλον της μετακίνησης.

Η Kymco δουλεύει εντατικά πάνω στα προγράμματα εξηλεκτρισμού της παρουσιάζοντας μάλιστα δύο νέα πρωτότυπα ηλεκτρικά δίκυκλα στο Μιλάνο. Τα SuperNEX και RevoNEX είναι δύο ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και ανήκουν στις κατηγορίες supersport και naked αντίστοιχα.

Πρόκειται για δύο Concept Bikes υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίων επιδόσεων. Τόσο το SuperNEX όσο και το RevoNEX θα μοιράζονται την ίδια κατασκευαστική πλατφόρμα όσον αφορά τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μπαταριών, το πλαίσιο και τις αναρτήσεις. Οι διαφορές μεταξύ τους εντοπίζονται στους τομείς της θέσης οδήγησης και της αεροδυναμικής.

Kymco

Ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν τα πρωτότυπα μοντέλα να ξεχωρίζουν είναι ότι διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Σε αντίθεση με τις κλασικές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες που έχουμε συνηθίσει με την μία σχέση, ο αναβάτης έχει τον έλεγχο των ταχυτήτων και μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει τόσα χρόνια με τις βενζινοκίνητες μοτοσικλέτες. Φυσικά, υπάρχει δυνατότητα κίνηση και με αυτόματη μετάδοση.

Kymco

Το σύστημα ηλεκτροκίνηση της Kymco ονομάζεται Electric Full-range Acceleration (EFA) και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποδίδει τη δύναμή του γραμμικά και χωρίς απώλειες για όσο ο αναβάτης ανοίγει το γκάζι. Σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων ο αναβάτης έχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών στο πως θα διαχειριστεί τη ροπή και τη δύναμη ενός συνόλου που επιτρέπει το 0-100 Km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και το 0-205 Km/h σε μόλις 11,8 δευτερόλεπτα. Η μοτοσικλέτες συνοδεύονται από σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως ABS στροφής και Launch Control, ενώ πρωτοποριακό είναι και στο σύστημα ήχου που έχει εξελίξει η Kymco για να μην περνάει απαρατήρητος ο ηλεκτροκινητήρας των μοτοσικλετών.

Kymco

Ο Άλεν Κο, Πρόεδρος της Kymco, σχολίασε για τα SuperNEX και RevoNEX: «Τα RevoNEX και SuperNEX είναι ένα βήμα πιο κοντά στις ιδανικές μοτοσικλέτες που ονειρεύονται όλοι οι σύγχρονοι αναβάτες. Συνδυάσαμε πάνω από δύο δεκαετίες εξειδίκευσης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και την πιο προοδευτική σχεδιαστική φιλοσοφία για να επαναπροσδιορίσουμε τις προσδοκίες των μοτοσικλετιστών του είδους στην επόμενη περίοδο των μοτοσικλετών δρόμου υψηλών επιδόσεων».

Βίντεο παρουσίασης των πρωτότυπων Kymco.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!