WRC: Ο Τάνακ μετακομίζει στην M-Sport το 2023 (vid)

WRC: Ο Τάνακ μετακομίζει στην M-Sport το 2023 (vid)
Η M-Sport ανακοίνωσε την επιστροφή στις τάξεις της ενόψει 2023, του πρώην πρωταθλητή του WRC, Όιτ Τάνακ, βάζοντας τέλος στα σενάρια αποχώρησης του Εσθονού από το σπορ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC για το 2019, Όιτ Τάνακ, θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη επιστροφή στην M-Sport το 2023. Ο Εσθνονός, ξεκίνησε την καριέρα του με τη βρετανική ομάδα το 2011, με την οποία κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο σπορ το 2017. Το 2018 μετακόμισε στην Toyota Gazoo Racing, στην οποία έμεινε δύο χρόνια και κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό μέχρι τώρα τίτλο της καριέρας του το 2019.

Ο Τάνακ αποχώρησε από τη Hyundai στο τέλος της φετινής σεζόν του WRC, στην οποία κατέκτησε τρεις νίκες. Το μέλλον του 35χρονου ήταν άγνωστο και μία από τις επιλογές του ήταν να μείνει εκτός δράσης για έναν χρόνο. Παρά το γεγονός πως το όνομά του συνδέθηκε τόσο με την Toyota, όσο και με την M-Sport, o Τάνακ επέλεξε να επιστρέψει εκεί όπου ξεκίνησε το ταξίδι του στους αγώνες ράλι.

Για τη νέα του περιπέτεια στο WRC, ως οδηγός ενός Ford Puma Hybrid Rally1, ο Τάνακ δήλωσε: «Η M-Sport είναι το μέρος που μεγάλωσα ως οδηγός και μου δίδαξε τα σκληρά μαθήματα των αγώνων ώστε να αποκτήσω εμπειρία και να γίνω ένας κορυφαίος οδηγός του WRC. Από τότε που έγινα πρωταθλητής, δεν έχω καταφέρει να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και δεν θα ηρεμήσω μέσα μου αν δεν το καταφέρω. Είχα πολλές συζητήσεις με τον Μάλκολμ Ουίλσον και ξεκάθαρα μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες. Θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά γνωρίζω τους ανθρώπους τις ομάδας, ξέρω τι είναι ικανοί να κάνουν με το πάθος τους. Πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην M-Sport, θα δώσουμε τα πάντα του χρόνου».

Όιτ Τάνακ

Ο διευθυντής της M-Sport, Ρίτσαρντ Μίλενερ, ανέφερε πως στις βλέψεις της ομάδας είναι ο τίτλος: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας στο Ντόβενμπι Χολ, να βλέπουμε ξανά τον Τάνακ με τα διακριτικά της M-Sport. O στόχος για εμάς το 2023 είναι ξεκάθαρα το πρωτάθλημα οδηγών. Για να το καταφέρουμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την πρόκληση. Το να έχουμε έναν οδηγό σαν τον Όιτ, υψώνει το ηθικό όλων μας. Έχουμε αποκτήσει εμπειρία από το Puma, ξέρουμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και είμαστε αισιόδοξοι πως ο Όιτ είναι ο σωστός άνθρωπος να το οδηγήσει και να φέρει τα αποτελέσματα που ξέρουμε πως αξίζουμε».

Ο επικεφαλής της M-Sport, Μάλκολμ Ουίλσον, επιβεβαίωσε πως ο Τάνακ έχει ήδη οδηγήσει το Puma Rally1 στο Γκρέιστοουκ Φόρεστ, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από το τι θα οδηγεί την επόμενη χρονιά.

Όιτ Τάνακ

Η βρετανική ομάδα δεν έχει ανακοινώσει ποιοι άλλοι οδηγοί θα ολοκληρώσουν τη σύνθεση της για το 2023. Φαβορί για το δεύτερο μπάκετ είναι Πιέρ-Λουί Λουμπέ, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του το 2022, όπως επίσης και ο Γκας Γκρίνσμιθ.

Η M-Sport βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπαστιέν Λεμπ, για ένα πρόγραμμα συμμετοχής σε περιορισμένο αριθμό Ράλλυ.

Φωτογραφίες: Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!