Από τη Formula 1 στο WRC ο Αμπιτεμπούλ

Από τη Formula 1 στο WRC ο Αμπιτεμπούλ
Η Hyundai Motorsport είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της για το WRC, με τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ να φέρεται ως η τελική επιλογή των Κορεατών.

Η Hyundai ετοιμάζεται για μία μεγάλη αλλαγή στη θέση του επικεφαλής της ομάδας του WRC για το 2023. Σύμφωνα με το dirtfish, η κορεατική ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ ως τον νέο της επικεφαλής,

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η απόφαση πάρθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και ο Αμπιτεμπούλ θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Ήδη μάλιστα έχει ενημερωθεί το προσωπικό της αγωνιστικής ομάδας του WRC. Δεύτερος υποψήφιος για τη θέση ήταν ο επίσης πρώην διευθυντής ομάδας στη Formula 1, Ερίκ Μπουγιέ, ο οποίος μαζί με τον συμπατριώτη του δεν έχουν προϊστορία στους αγώνες ράλι.

Με την κίνηση αυτή, η Hyundai επιθυμεί να δημιουργηθεί σταθερότητα στο εσωτερικό της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα, αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη έχουν αποχωρήσει, με τελευταίο να είναι ο πρώην πλέον team manager, Πάμπλο Μάρκος.

WRC

O Αμπιτεμπούλ είναι γνωστός στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός. Κατάφερε μάλιστα να βρεθεί στο ρόλο του επικεφαλής στην ομάδα της Caterham στη Formula 1, τις σεζόν 2013-2014, ενώ από το 2016 έως το 2020 ήταν ο επικεφαλής της Renault. Όταν αποχώρησε από το σπορ, ο Γάλλος συνεργάστηκε με την Mecachrome, τον επίσημο προμηθευτή κινητήρων των Formula 2 και Formula 3.

Το 2023 η Hyundai θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα οδηγών, το οποίο κατέκτησε το 2019 με τον Όιτ Τάνακ.

Hyundai WRC

Φωτογραφίες: pascorde/twitter, redboolcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!