Δήμαρχος Γλυφάδας: «Περιμένουμε πώς και πώς το νέο όριο ταχύτητας στις πόλεις»

Κώστας Μπιτσικώκος
Δήμαρχος Γλυφάδας: «Περιμένουμε πώς και πώς το νέο όριο ταχύτητας στις πόλεις»
Ο Γιώργος Παπανικολάου μίλησε στο Gazzetta για την οδική ασφάλεια και τις δυνατότητες παρέμβασης που παρέχει στους Δήμους ο νέος ΚΟΚ.

Μία σειρά από αλλαγές όσον αφορά τις τροχαίες παραβάσεις και τις ποινές που τις συνοδεύουν, περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία του και απομένουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα πριν τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, λογικά πριν την αλλαγή του έτους.

Ο νέος ΚΟΚ θα δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να ορίζουν ζώνες με χαμηλότερο όριο ταχύτητας, εντός των ορίων τους. Στις περιοχές αυτές, π.χ. σε πολυσύχναστα μέρη όπως εμπορικά ή αθλητικά κέντρα, το όριο θα πέσει από τα 50 στα 30 χλμ/ώρα. Παράλληλα έξω από σχολεία θα είναι ακόμα χαμηλότερο, στα 20 χλμ/ώρα.

Ιδιαίτερα θετική είναι η στάση του Δημάρχου Γλυφάδας, όσον αφορά τη δυνατότητα αυτή. «Την περιμένουμε πώς και πώς αυτή τη διάταξη και θα την εφαρμόσουμε οπωσδήποτε. Και εμείς το έχουμε ανάγκη. Όπως επίσης ζητάμε από την πολιτεία να μας διευκολύνει σε σχέση με τις διαδικασίες που χρειάζονται για να βάλουμε περισσότερα φανάρια. Για να μπει ένα φανάρι σε οποιαδήποτε διασταύρωση, πρέπει να γνωμοδοτήσουν πολλοί φορείς. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν πιο γρήγορες για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Γιώργος Παπανικολάου στο Gazzetta, στο περιθώριο της δράσης για την επιμόρφωση των οδηγών στη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής/

«Όταν μιλάμε για οδική ασφάλεια είναι πολλά τα θέματα, η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια. Σε πολλά σημεία πρέπει να κάνουμε ως πολιτεία παρεμβάσεις, όπως να περιορίζουμε τα όρια ταχύτητας και να διευκολύνουμε όλους στη χρήση του οδικού δικτύου», προσέθεσε ο κ. Παπανικολάου.

Φωτογραφίες: Gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!