Ποια είναι η αυτονομία του ηλεκτρικού Mercedes eSprinter

Ποια είναι η αυτονομία του ηλεκτρικού Mercedes eSprinter

Κώστας Παστρίμας
Ποια είναι η αυτονομία του ηλεκτρικού Mercedes eSprinter
Το εξαιρετικά ικανό Mercedes eSprinter αποδεικνύει σε πραγματικές συνθήκες τα υψηλά επίπεδα αυτονομίας του.

Η Mercedes-Benz βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών του νέου της ηλεκτρικού eSprinter το οποίο αναμένεται στις αρχές του 2023 να παρουσιαστεί. Το επαγγελματικό όχημα είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την αποδοτικότητα και την πρακτικότητα δίνοντας πολυάριθμες επιλογές διαμόρφωσης στον επαγγελματία. Διαθέτει υψηλή χωρητικότητα φορτίου και σε συνδυασμό με τη μεγάλη αυτονομία το βάζουν άμεσα ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές στον τομέα των μεταφορών.

Μια από τις σημαντικές δοκιμές που έκανε η Mercedes-Benz αφορούσε την αυτονομία. Οι Γερμανοί δοκιμαστές σχεδίασαν μια διαδρομή η οποία είχε εκκίνηση το Μουσείο της εταιρείας στη Στουτγκάρδη και είχε ως προορισμό το αεροδρόμιο του Μονάχου. Στόχος ήταν το νέο eSprinter να διανύσει τη συγκεκριμένη διαδρομή και να επιστρέψει στο Μουσείο με μία φόρτιση.

Mercedes-Benz

Το επαγγελματικό όχημα κατάφερε να διανύσει απόσταση 475 χιλιομέτρων με μία φόρτιση έχοντας μέση κατανάλωση 21,9 kWh. Το επίτευγμα του eSprinter γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ιδιαιτέρως απαιτητική αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας καθώς συνδυάζει οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους με ανηφορικές κλίσεις.

Mercedes-Benz

Οι προδιαγραφές του νέου Mercedes eSprinter είναι προσεκτικά επιλεγμένες για να ανταπεξέρχονται σε κάθε επαγγελματία. Με τρεις μπαταρίες και πολλές παραλλαγές αμαξώματος, όπως van κλειστού τύπου αλλά και βάση-πλαίσιο, το νέο eSprinter θα είναι πολύ πιο ευέλικτο και θα καλύπτει περισσότερες κατηγορίες χρήσης. Το νέο van της Mercedes αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον Φεβρουάριο του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!