Ducati Panigale V4 SP2 τα βάζει με τρία υπεραυτοκίνητα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ducati Panigale V4 SP2 τα βάζει με τρία υπεραυτοκίνητα (vid)
Όχι με ένα, ούτε με δύο, αλλά με τρία supercars τα βάζει η κορυφαία superbike της Ducati.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πριν από μερικές εβδομάδες παρουσιάστηκε η κορυφαία μέχρι στιγμής Corvette Z06. Το αμερικανικό «όνειρο» χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα ο οποίος αποδίδει 670 ίππους και ανεβάζει το στροφόμετρο μέχρι τις 8.500 σ.α.λ. Με αφορμή το συγκεκριμένο μοντέλο η ομάδα Hagerty αποφάσισε να το δοκιμάσει απέναντι στον υπόλοιπο «ατμοσφαιρικό» ανταγωνισμό.

Η Corvette λοιπόν ήρθε αντιμέτωπη με μια Porsche 911 GT3 και ένα Audi R8 V10. Στην περίπτωση της Porsche η απόδοση του ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου επίπεδου κινητήρα των 4,0 λίτρων αποδίδει 502 ίππους, ενώ το Audi από τη μεριά του φτάνει τους 562 ατμοσφαιρικούς ίππους από ο σύνολο των 5,2 λίτρων.

Ducati

Η μάχη των τριών υπεραυτοκινήτων θα έβγαζε έναν νικητή ο οποίος θα εκπροσωπούσε τους τέσσερις τροχούς απέναντι στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Η επιλογή του δίτροχου ήταν η εξωτική Ducati Panigale V4 SP2 η οποία αποδίδει 215 ίππους στις 12.500 σ.α.λ. από τον V4 κινητήρα των 1.103 κ.εκ. Στο τιμόνι της Ducati βρέθηκε ο οδηγός αγώνων Josh Herrin.

Ducati

Η μάχη των αυτοκινήτων ήταν υπόθεση Corvette καθώς το αμερικανικό αυτοκίνητο διέλυσε τόσο το Audi όσο και την Porsche. Η συνέχεια ωστόσο ήταν πιο δύσκολη καθώς η κόντρα με την μοτοσικλέτα αποδείχτηκε επίπονη. Η ιταλική ντίβα επικράτησε κατά κράτος της Z06 ολοκληρώνοντας το 400άρι κάτω από 10 δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο της ξεχωριστής κόντρας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!