Formula 1, Ρικάρντο: «Ο Νόρις έχει ταλέντο, αλλά δεν είναι ακόμα Φερστάπεν»

Formula 1, Ρικάρντο: «Ο Νόρις έχει ταλέντο, αλλά δεν είναι ακόμα Φερστάπεν»
Ο Ντάνιελ Ρικάρντο μίλησε για τον τέως teammate του, Λάντο Νόρις, αναφέροντας πως ο Βρετανός παρά το μεγάλο ταλέντο του δεν έχει ακόμα παρουσιάζει τις δυνατότητές του.

Η σεζόν της Formula 1 του 2022 είναι πολύ πιθανό να ήταν η τελευταία του Ντάνιελ Ρικάρντο στο σπορ, ως οδηγού με πλήρη εμπλοκή. Ο Αυστραλός έχασε τη θέση του στη McLaren από τον Όσκαρ Πιάστρι και ως αποτέλεσμα αποχώρησε από το grid. Η επιθυμία του 33χρονου είναι να επιστρέψει το 2024 στην F1 και για την επόμενη χρονιά υπέγραψε ως ο τρίτος οδηγός της Red Bull Racing.

Στα δύο χρόνια που οδήγησε για τη McLaren, είχε απέναντί του, τον Λάντο Νόρις, ο οποίος τον κέρδισε τόσο το 2021 όσο και το 2022 στη βαθμολογία οδηγών. Ο νεαρός Βρετανός θεωρείται ένας από τους μελλοντικούς αστέρες του σπορ, όμως ποτέ δεν είχε στα χέρια του ένα μονοθέσιο «νικητη».

Ο Ρικάρντο μετά το τέλος της σεζόν, μίλησε για τον Νόρις στο podcast της Formula 1 με τίτλο «Beyond the Grid» και ανέφερε: «Είναι δύσκολο να κάνουμε την οποιαδήποτε σύγκριση, διότι πρέπει να βρίσκεται σε κορυφαία ομάδα και να αγωνίζεται για νίκες. Προφανώς δεν θέλω να τον υποβαθμίσω ως οδηγό, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις μέχρι να ξεκινήσεις να κερδίζεις και να διαχειρίζεσαι την πίεση που έρχεται μαζί. Ο Λιούις Χάμιλτον για παράδειγμα είναι ένας κορυφαίος οδηγός, είχε ένα σπουδαίο μονοθέσιο αλλά διαχειρίστηκε την πίεση. Απέδωσε και έκανε όλα όσα πίστευαν κάποιοι πως θα καταφέρει. Αλλά από πλευράς οδήγησης, ο μικρός (ο Νόρις) είναι πολύ καλός, δεν θα πω πως είναι όσο καλός είναι ο Μαξ, αυτό είναι δύσκολο, αλλά είναι καλός».

Λάντο Νόρις

Ο Ρικάρντο πέρασε δύο πολύ δύσκολα χρόνια στη McLaren και οι επιδόσεις του στην πίστα ήταν η αιτία που αποδεσμεύθηκε ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Ο 33χρονος παραδέχεται πως η ομάδα του Ουόκιν «έχει στηθεί» γύρω από τον Νόρις, όμως αυτός δεν ήταν ο λόγος που δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες.

«Δεν μπορώ να πω ότι έδιναν τα πάντα στον Νόρις και όχι σε εμένα, αλλά έχει μεγαλώσει μαζί με την ομάδα. Όλοι στη McLaren είναι ενθουσιασμένοι με το τι μπορεί να κάνει μελλοντικά ο Λάντο. Έχει αποδείξει πως έχει ρυθμό και ταχύτητα», πρόσθεσε ο Αυστραλός.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!