KTM: Επαναφέρει το αυθεντικό Duke 790 (vid)

Κώστας Παστρίμας
KTM: Επαναφέρει το αυθεντικό Duke 790 (vid)
Η KTM έκανε πράξη την υπόσχεσή της και παρουσίασε το νέο Duke 790 για το 2023.

Οι φήμες για επιστροφή του Duke 790 από την KTM τελικά είχαν βάση καθώς η αυστριακή μάρκα ανακοίνωσε επίσημα την επαναφορά του γυμνού μοντέλου στην γκάμα του 2023. Το Duke 790 παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2017 και έμεινε για μόλις 3 χρόνια στην αγορά καθώς το 2020 σταμάτησε να διατίθεται.

Τη θέση του πήρε το πανίσχυρο Duke 890 το οποίο έβαλε φωτιά στην κατηγορία με τις απίθανες επιδόσεις του και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Πολλοί ήταν εκείνοι που νοστάλγησαν το 790 καθώς είχε πιο φιλικό χαρακτήρα και δεν απαιτούσε τόσο μεγάλο επίπεδο εμπειρίας από τον αναβάτη με αποτέλεσμα η KTM να προχωρήσει στην επαναφορά του μοντέλου στην αγορά.

KTM

Η έλευση του νέου Duke 790 ήρθε με την παράλληλη ανακοίνωση επίσης συνεργασίας της KTM με την CFMoto στην Ευρώπη. Το Duke είναι εξοπλισμένο με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κ.εκ. που χρησιμοποιεί η CFMoto στο 800MT, έχοντας φυσικά δεχτεί τη φροντίδα των αυστριακών μηχανικών. Η απόδοση του είναι 105 ίπποι και 87 Nm ροπής, ενώ υπάρχει δυνατότητα έκδοσης για αναβάτες με δίπλωμα A2 στους 95 ίππους.

KTM

Το μηχανικό σύνολο συνοδεύουν πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως επιλογές οδήγησης (με προσθήκη της Track Mode), σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία κλίσης, ABS στροφής με ρύθμιση Supermoto, quickshifter και πολλά ακόμα. Οι αναρτήσεις είναι φυσικά της WP Apex και τα φρένα της Brembo, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 169 κιλά. Η νέα Duke 790 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2023 με πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Βίντεο του KTM Duke 790.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!